Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Juholt besviken på Reinfeldt: "Jag skulle aldrig ha sagt så"

- 07/07/2011, 10:20 -
Juholt menar att Reinfeldt gått över gränsen.

Juholt menar att Reinfeldt gått över gränsen.

Sossarnas partiledare tycker alliansen borde koncentrera sig mindre på honom och mer på Sveriges framtid.

ALMEDALEN. 2011 har varit personattackernas Almedalen. Alliansen kastar skit på de rödgröna. De rödgröna kastar tillbaka. Och alla verkar tycka att det är fritt fram att slå till hårt och hänsynslöst mot sverigedemokraterna.

Sent på onsdagskvällen kom dessutom socialdemokraternas nye partiledare Håkan Juholt till Almedalen - bara två dagar innan sitt stora tal på fredagen. En allvarlig Juholt - som nyligen valdes till Sveriges roligaste politiker - verkar dock ha lämnat humorn hemma. Han känner att personangreppen mot honom från alliansen har gått för långt. Det är dags för regeringen att tänka på vad som är bäst för Sverige menar Juholt.

- Vi har en svag minoritetsregering som lägger i stort sett all sin energi på att hacka på mig, Socialdemokraterna och oppositionen, i stället för att ta sig an de stora uppgifter som ligger framför oss, att investera Sverige starkt för morgondagen, säger han till Expressen.

Juholt verkar samtidigt vara glad över de sprickor som visat sig i alliansens fasad. Flera ledande centerpartister har visat sig vilja lämna alliansen. Något som kan öppna för ett samarbete med socialdemokraterna menar Juholt.

- Det var fullkomligt självklart för 15 år sedan att Centern och Socialdemokraterna tog ansvar för Sveriges ekonomi. Det var fullkomligt självklart så sent som för fem sex år sedan att Centern och Socialdemokraterna tog ansvar för försvars- och säkerhetspolitiken. För ett år sen var det knappt tänkbart att vi ens skulle prata med varandra. Det går fort i politiken.

- Jag tycker inte att man ska utesluta någonting, säger Juholt.

48-åringen skickar även en passning till Fredrik Reinfeldt som - enligt Juholt - gick över gränsen i sitt tal i måndags.

- Alla vet att Sverigedemokraterna är en del av regeringsunderlaget. I åtta av tio omröstningar lutar sig Fredrik Reinfeldt mot Sverigedemokraterna. Jag skulle inte komma på tanken att säga att han därför sviker Sverige, säger partiledaren om Reinfeldt tal där han sa att Juholt har svikit Sverige.