Söndag 4 Dec
Stockholm

Då kommer Centerpartiet fälla regeringen

Annie Lööf, under presskonferens i Almedalen.
1 av 2
Annie Lööf, under presskonferens i Almedalen. Foto: Marcus Ericsson/TT
Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna har ingått Decemberöverenskommelsen. Det betyder inte att verktyget Misstroendevotum inte finns kvar, enligt Lööf.
2 av 2
Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna har ingått Decemberöverenskommelsen. Det betyder inte att verktyget Misstroendevotum inte finns kvar, enligt Lööf. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Möjligheten för misstroendevotum finns kvar, menar Annie Lööf.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en intervju med P4 extra under Centerpartiets dag i Almedalen säger Annie Lööf att hon inte vill vara stödhjul åt Regeringen. Hon står fast vid sitt tidigare uttalande: att hon hellre äter upp sin ena sko.

– Det säger jag fortfarande, säger Lööf.

Decemberöverenskommelsen mellan Allianspartierna och Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet gäller budgetomröstningen och hindrar inte Centerpartiet från att fälla regeringen genom misstroendevotum.

– Det verktyget har vi verkligen inte förhandlat bort och missköter sig regeringen och gör grova konstitutionella övertramp då finns det att använda för oss i alliansen, säger Lööf till P4 Extra.


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.