Voilà! Sveriges sexigaste politiker - Tomas Tobé.
1 av 5
Voilà! Sveriges sexigaste politiker - Tomas Tobé. - Foto: Riksdagen
2007 jublar Tobé tillsammans med Olof Lavesson över att moderaternas partistämma ställt sig bakom homosexuellas rätt till äktenskap på moderaternas partistämma i Gävle.
2 av 5
2007 jublar Tobé tillsammans med Olof Lavesson över att moderaternas partistämma ställt sig bakom homosexuellas rätt till äktenskap på moderaternas partistämma i Gävle. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Den 28 oktober 2007 gratuleras Tomas Tobé av Christofer Fjellner efter att ha fått igenom sitt förslag att det svenska spelmonopolet ska avskaffas.
3 av 5
Den 28 oktober 2007 gratuleras Tomas Tobé av Christofer Fjellner efter att ha fått igenom sitt förslag att det svenska spelmonopolet ska avskaffas. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Typ så här glad är Tomas Tobé över att ha blivit utsedd till Sveriges sexigaste politiker.
4 av 5
Typ så här glad är Tomas Tobé över att ha blivit utsedd till Sveriges sexigaste politiker. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
2009 minglar han loss med  
Tove Lifvendahl på Dagens Industris årliga prisceremoni, DI Gasellen.
5 av 5
2009 minglar han loss med Tove Lifvendahl på Dagens Industris årliga prisceremoni, DI Gasellen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Tomas Tobé - Sveriges sexigaste politiker

Moderaten tycker att talen under Almedalsveckan innehåller väl många floskler och dissar politiker som bara vill debattera för sakens skull, trots att man egentligen är överens.


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges Sexigaste Politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsparti

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Tomas Tobé är en glad kille, i alla fall på bild. Moderaternas skolpolitiske talesperson är nog bäst av alla politiker att bränna av ett leende så fort en kamera kommer i närheten. Sexigt tycker Nyheter24 och gratulerar 34-åringen till att bli Sveriges sexigaste manliga politiker.

– Det får jag tacka för.

Varför är du sexig?

– Vet inte om jag själv skulle använda etiketten. Jag hoppas på mer debatt och försöker föra fram nya förslag och inte bara retorik, svarar Gävlebon.

Vad tycker du är sexigt?

– Det är ju att se till så att politik blir verklighet. Det är det viktigaste. På Almedalen talas det på många seminarium och man hör ibland floskler.

Vad är osexigt?

– Det är nog människor som söker en polemisk debatt när man egentligen är överens. Det finns människor som aktivt söker en debatt.

"Löfven bidrar väldigt lite"

Tomas Tobé tycker att moderaternas gruppledare, Anna Kinberg Batra är Sveriges sexigaste politiker (Nyheter24 tycker att hon är den fjärde sexigaste).

– Det är en kvinna som är seriös, ambitiös och som också bjuder på en hel del humor, säger han.

Vem är osexig?

– Man ska vara försiktig med att vara polemisk själv. Men möjligtvis att Stefan Löfven bidrar väldigt lite till debatten. Vi har en socialdemokrati som checkat ut. De är tysta och lägger inga förslag.

Gillar jobb och skola

Tobé är bra på det där med sociala medier och har på kort tid tagit en framstående roll för hur partiet syns på nätet.

Om han måste välja vilka politiska ämnen som är sexiga så tycker han att jobbfrågan är den mest centrala samtidigt som skolfrågan växer.

– Jag försöker gifta ihop dessa politikområden väldigt tydligt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.