Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Almedalsveckan - vad har jag gett mig in på?"

- 30/06/2013, 09:11 -
Viktor Adolfsson åker till Almedalen.

Viktor Adolfsson åker till Almedalen.

Nyheter24:s utsände Viktor Adolfsson om att åka på sin första Almedalsvecka.

Ett PR-jippo där rosévinet, dräggeriet och mutandet flödar. En kakafoni av navelskådande debatter, meningslösa "kupper" och dansande politiska reportrar.

Det är ungefär den sinnesbild jag tidigare har haft av Almedalen. Men jag har aldrig varit där förrän nu.

Vad har jag gett mig in på egentligen?

På måndagsförmiddagen lägger båten till i Visbys hamn och jag är på gotländsk mark. Sex dagar (förlåt KD, men den sista Stadionmatchen är viktigare) fullspäckade av tal, seminarier och mingel väntar.

Trots alla känslor jag har för politikerveckan är det ändå med (skräckblandad) förtjusning jag åker dit. Jag har länge följt partiledarnas tal och fascinerats över tevebilderna som visar förhållandevis stora folkmassor.

Med bevakningen från Visby vill jag visa detaljerna bakom den noga kommunicerade och polerade bilden av veckan. Hur smakar egentligen rosévinet? Vad tycker de som jobbar i Visby till vardags om spektaklet? Hur många åker dit för förargelseväckande beteende genom offentlig urinering?

Vi får se hur många av frågorna som får svar. Det som är klart är i alla fall att jag kommer att skriva en text om dagen under "Mitt Almedalen". Personliga reflektioner, intressanta händelser och förhoppningsvis något som de andra journalisterna på plats missat.

Nu kastar jag mig ut i den här mingeldjungeln - hoppas ni vill följa med på resan.