Jessica Rosencrantz – 5:e sexigaste kvinnliga politiker

Jessica Rosencrantz knep femte platsen.
1 av 2

Jessica Rosencrantz knep femte platsen.

Emilia Öije

Jessica tycker att politiker som bara ser till makten är osexiga.
2 av 2

Jessica tycker att politiker som bara ser till makten är osexiga.

Emilia Öije

Jessica är en ung, blond tjej som inte ser några hinder. De sexigaste politikerna är de med självdistans tycker hon. Rosencrantz hamnar på femte plats på listan över Sveriges sexigaste kvinnliga politiker.

Jessica Rosencrantz, 25, är moderat och sitter i riksdagen för Stockholms kommuns valkrets. Hon är dessutom distriktsordförande i Moderata Ungdomsförbundet i Stockholm och har en civilekonomexamen. Som ung kvinna, välutbildad och engagerad politiker tycker vi på Nyheter24 att hon förtjänar en femte plats.

Grattis!

– Tack! Det känns verkligen häftigt!

Vad gör dig sexig?

– Oj, jag skulle nog säga att det ligger i betraktarens ögon men jag tycker att det är sexigt med orädda människor som vågar ta för sig och är säkra i sin roll. Jag jobbar med trafikfrågor och möter en del gråhåriga gubbar och då gäller det att vara säker på sig själv när det första männen möter är en ung och blond tjej.

Vem är den sexigaste politikern?

– Jag tycker att de politiker som har självdistans, humor och vågar vara sig själva är de sexigaste. Och då säger jag vår gruppledare, Anna Kinberg Batra. Hon vågar säga vad hon tycker och går sin egen väg. 

Vad tycker du är osexigt?

– Generellt tycker jag att politiker som bara ser makten är osexiga. De som bara är fokuserade på makten istället för målet. Makten är bara ett verktyg för att kunna ta sig till målet.

Nämn en osexig politiker som faller in under de kriterierna?

– Det vill jag nog inte göra. Det är bättre att vara snäll och det är jag den här gången.