Bilden fick över 17 000 delningar på Facebook.
1 av 2
Bilden fick över 17 000 delningar på Facebook. - Foto: SCANPIX / Facebook / MONTAGE
Mannen bad människor på Facebook att komma med tips och dela bilden.
2 av 2
Mannen bad människor på Facebook att komma med tips och dela bilden. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Mobiltjuvar spred bilder på sig själva – på offrets Facebook: "Fick panik"

En bild på två misstänkta mobiltjuvar fick snabb spridning på Facebook. Tjuvarnas misstag kan vara bevisningen som får dem fällda.


Butik hängde ut misstänkta på Facebook - fick napp direkt

Efter att någon plockat på sig pengar ur kassan fick butiksägaren nog och la ut bilder på de misstänkta på Facebook. 

Något som polisen ställde sig tveksamma till.

BORÅS. En 25-årig man i Borås blev bestulen på sin mobiltelefon efter att ha glömt mobilen och sina id-handlingar på en bänk under en rökpaus på jobbet. 

Men 25-åringen visste direkt var han skulle leta efter tjuvar. 

– När jag upptäckte att grejerna var borta gick jag fort som fan in på min Facebook. Mobilen är synkad till sidan och jag vet vad som kan hända om telefoner kommer på drift och okända lägger in bilder på andras sidor, säger mannen till Borås Tidning.

Tre autopublicerade bilder

Mannens mobil var och är kopplad till Facebook, så att bilder som tas med mobilen automatiskt publiceras på hans Facebook-konto.

– Jag brukar lägga ut mycket bilder Facebook och har den här synkgrejen för att slippa krångla med sladd och dator, säger mannen till Borås Tidning.

På sitt Facebook-konto såg han sedan tre bilder som laddats upp från den försvunna mobiltelefonen. Ett par av dem visade två män – de förmodade tjuvarna – som satt på en buss och tittade in i kameran.

Bad vänner om hjälp

– Jag fick panik. Jag skyndade mig till banken och polisen och spärrade allting, säger 25-åringen till Borås Tidning. 

25-åringen skrev senare om vad som hade hänt och bad sina Facebookvänner att, med hjälp av en av de publicerade bilderna, hjälpa honom identifiera männen. Och svaret lät inte vänta på sig. På en timme hade bilden på de två misstänkta delats 2 000 gånger – och dagen efter stölden hade bilden fått över 17 000 delningar. 

Stölden är polisanmäld och polisen har inlett en förundersökning, skriver Borås Tidning.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.