En ung flicka döms för misshandel. Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 4
En ung flicka döms för misshandel. Flickan på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Hon drog bland annat en annan flicka i håret.
2 av 4
Hon drog bland annat en annan flicka i håret. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Tidigare hade den dömda mobbats på Facebook.
3 av 4
Tidigare hade den dömda mobbats på Facebook. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Även på Instagram pågick trakasserier.
4 av 4
Även på Instagram pågick trakasserier. - Foto: ERIK MŅRTENSSON / SCANPIX

Attackerade mobbare efter trakasserier på Facebook och Instagram

Ett svartsjukedrama på en högstadieskola i Gävle ledde till mobbning och trakasserier på sociala medier. Till slut attackerade den drabbade flickan en av mobbarna – nu döms hon för misshandel.


Svartsjukedrama

Enligt domen ska bakgrunden till bråket mellan flickorna ha att göra med ett svartsjukedrama då de varit intresserade av samma kille.

GÄVLE. En flicka på en högstadieskola i Gävle har dömts till ungdomstjänst. Anledningen är att hon gav sig på en annan flicka som legat bakom mobbning och trakasserier både i skolan och på Facebook och Instagram.

Det var i mars som den nu dömda flickan stötte ihop med tre andra tjejer. Hon vände om och sprang efter dem. Hon drog ned flickan som ska ha legat bakom mobbningen genom att slita henne i året. När hon låg på golvet fick hon motta sparkar och slag mot kroppen.

"Kan mycket väl ha varit provocerande"

Den dömda flickan hävdar att hon också mottagit flera slag och hon har visat upp skador. Domstolen har dock först och främst gått på de tre andra flickornas berättelse.

"Tingsrätten finner att det är styrkt att X har misshandlat Y på det sätt som åklagaren har påstått. Vad som hände före misshandeln och de trakasserier som X hade utsatts för kan mycket väl ha varit provocerande för X men det påverkar inte tingsrättens bedömning i skuldfrågan. X ska dömas för misshandel av normalgraden". skriver tingsrätten i domen.

Enligt Arbetarbladet ska flickan också tillsammans med sina föräldrar betala skadestånd på 6 200 kronor.

/
/
Dom
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.