Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poliser misstänks ha städat undan bevis – för att skydda kollega

- 14/10/2013, 14:00
Tre poliser är under utredning.

Tre poliser är under utredning.

Bertil Enevåg Ericson/Jan Erik Henriksson/TT

En 33-årig polisman sitter anhållen för att ha misshandlat sin sambo. Nu är hans två kollegor under utredning misstänkta för att ha städat undan bevis.

MALMÖ. Oroliga grannar slog i fredags larm efter att de hört kvinnoskrik från en lägenhet i centrala Malmö. När polisen kom till platsen hade kvinnan, som är i 25-årsåldern, blodig och halvnaken sprungit ut i trapphuset. 

Enligt Kvällsposten ska den 33-årige sambon, en polisman i Malmö, ha tryckt ner kvinnan mot golvet och slagit henne i ansiktet. Efter att polisen brutit sig in hos sin 33-årige kollega hittades han utslagen och blodig i sängen. 

Han fördes till polishuset i Lund och anhölls senare misstänkt för grov misshandel. Kvinnan kördes med ambulans till sjukhus med blåmärken i hela ansiktet och sprucken läpp.

Försvårar utredningen mot mannen

Nu skriver Kvällsposten att det även upprättats en anmälan mot två av mannens poliskollegor. Enligt tidningen ska poliserna ha "städat" 33-åringens lägenhet från blod och andra spår. Något som kan försvåra utredningen.

– Jag vågar inte säga någonting om detta än. Det finns omständigheter som talar för att det här kanske är ren obetänksamhet. Men det finns också saker som talar om att det kan ha varit i ett visst syfte, säger Jan Pernvi, chefsåklagare för riksenheten för polismål, till Kvällsposten.