Tre poliser är under utredning.
Tre poliser är under utredning. - Foto: Bertil Enevåg Ericson/Jan Erik Henriksson/TT

Poliser misstänks ha städat undan bevis – för att skydda kollega

En 33-årig polisman sitter anhållen för att ha misshandlat sin sambo. Nu är hans två kollegor under utredning misstänkta för att ha städat undan bevis.


Har utrett liknande fall

33-åringen arbetar dagligen med att gripa personer som är misstänkta för brottet. Han har enligt Kvällsposten tidigare utrett samt vittnat i fall där kvinnor gjort polisanmälningar om att de misshandlats av män. 

MALMÖ. Oroliga grannar slog i fredags larm efter att de hört kvinnoskrik från en lägenhet i centrala Malmö. När polisen kom till platsen hade kvinnan, som är i 25-årsåldern, blodig och halvnaken sprungit ut i trapphuset. 

Enligt Kvällsposten ska den 33-årige sambon, en polisman i Malmö, ha tryckt ner kvinnan mot golvet och slagit henne i ansiktet. Efter att polisen brutit sig in hos sin 33-årige kollega hittades han utslagen och blodig i sängen. 

Han fördes till polishuset i Lund och anhölls senare misstänkt för grov misshandel. Kvinnan kördes med ambulans till sjukhus med blåmärken i hela ansiktet och sprucken läpp.

Försvårar utredningen mot mannen

Nu skriver Kvällsposten att det även upprättats en anmälan mot två av mannens poliskollegor. Enligt tidningen ska poliserna ha "städat" 33-åringens lägenhet från blod och andra spår. Något som kan försvåra utredningen.

– Jag vågar inte säga någonting om detta än. Det finns omständigheter som talar för att det här kanske är ren obetänksamhet. Men det finns också saker som talar om att det kan ha varit i ett visst syfte, säger Jan Pernvi, chefsåklagare för riksenheten för polismål, till Kvällsposten.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SAS skilsmässnota kan kosta över miljarden

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Den brittiska livsmedelsjätten Unilever, som bland annat äger den tidigare svenska glasstillverkaren GB, ska kapa 7 500 jobb och stycka upp verksamheten.

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag mer hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar inledningsvis. Vid öppning är OMXS-index ned 0,4 procent.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.