Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I dag starar historiskt stor rättegång om de brutala krogmorden i Göteborg

- 16/05/2016, 11:29 -

Två personer dödades och åtta skadades i krogmorden på Hisingen i fjol. I dag startar den stora rättegången – där den tekniska bevisning ska fälla de åtta misstänkta männen.

I dag startar rättegången mot åtta män mellan 19 och 28 år som åtalats för inblandning i det brutala restaurangmordet i Göteborg förra året.

Det var den 18 mars i fjol som två maskerade gärningsmän gick in på en krog på Vårväderstorget på Hisingen och sköt vilt omkring sig med automatvapen.

Bildkälla: Polisen

Åtta personer skadades och två dog i skjutningen. Händelsen misstänks handla om en gängkonflikt i stadsdelen Biskopsgården. Flera av de misstänkta männen har vuxit upp tillsamman och ska även vara vänner sedan barnsben med flera av offren.

Rättegången är en av de största som Göteborgs tingsrätt någonsin haft. Över 70 personer ska få plats i de två rättegångssalarna. Rättegången väntas även pågå under 30 dagar. I dag kommer det mest handla om inledning och yrkanden, skriver Sveriges Radio.

De åtta männen misstänks för delaktighet i två mord, men också för mordförsök mot samtliga 24 personer som befann sig inne på krogen.

Bildkälla: Polisen

Alla de åtalade männen nekar till brott. De vill heller inte peka ut någon annan skyldig och målet kommer därför att avgöras helt utifrån den tekniska bevisningen, skriver Göteborgs-Posten.