President Xi Jinping i Kina vill fylla på de strategiska lagren. Arkivbild.
President Xi Jinping i Kina vill fylla på de strategiska lagren. Arkivbild. - Foto: TT

Kina köper rysk olja för strategiska lager

Kina vill fylla på sina strategiska lager av olja, och vill nu fylla på lagren med billig rysk olja. Därmed knyts banden till Moskva hårdare.


Enligt anonyma källor till Bloomberg pågår diskussioner mellan Peking och Moskva på regeringsnivå, med mycket lite inblandning från oljebolagen.

Oljepriserna på världsmarknaden har stigit rejält i år efter Rysslands invasion i Ukraina, men den ryska inhemska oljan har sjunkit i pris eftersom omvärlden inte vill köpa den längre.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.