Det går oväntat trögt för bilförsäljningen. Branschorganisationen Mobility Sweden sänker sin helårsprognos. Arkivbild
Det går oväntat trögt för bilförsäljningen. Branschorganisationen Mobility Sweden sänker sin helårsprognos. Arkivbild - Foto: TT

Sänkt prognos för bilförsäljningen

Mobility Sweden sänker sin prognos för 2022. Antalet nyregistrerade bilar väntas nu stanna på 285 000 fordon, medan prognosen för lätta lastbilar sänks till 37 000.


Tidigare låg prognosen på 300 000 bilar och 40 000 lätta lastbilar.

Prognossänkningen görs samtidigt som Mobility Sweden redovisar en nedgång av antalet nyregistrerade bilar i september till 22 048, en minskning med 3 procent jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt branschorganisationen Mobility Sweden.

För årets första nio månader innebär det att det har registrerats 204 640 bilar, ned med 12 procent mot samma period 2021.

"De fortsatt stora störningarna i de globala leverantörskedjorna slår hårt mot fordonsindustrin", skriver Mobility Sweden i ett pressmeddelande.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.