Anders Wenneberg, 52, är vd för City Gross.
Anders Wenneberg, 52, är vd för City Gross. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Pressbild/Lovisa Karlström

Miljonregn över City Gross-vd:n – så mycket tjänar Anders Wennerberg

Anders Wennerberg, 52, är vd för matbutiksjätten City Gross som omsätter miljardbelopp och att bolaget går som tåget avspeglas även i Wennerbergs inkomst.


Med en bakgrund hos både Ica, Coop och Netto tillträdde Anders Wennerberg, 52, posten som vd för City Gross den 1 december 2019.

– Med många år i branschen har jag länge följt City Gross. Det är en spännande och snabbfotad aktör som jag nu har förmånen att vara med och utveckla. Samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften och tycker att det är viktigt att City Gross behåller allt det som gör kedjan unik, sade Wennerberg i ett pressmeddelande då.

City Gross omsätter flera miljarder

Under 2021 omsatte City Gross Sverige AB drygt tio miljarder, medan vinsten slutade på mer blygsamma 165 miljoner kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 1,5 miljarder kronor. 

Foto: Drago Prvulovic/TT

Anders Wennerbergs miljonlön som City Gross-vd

Hur ser det då ut för Anders Wennerbergs del? Jo, 52-åringen hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 4 761 137 kronor under 2020. 

Här kan du läsa om Ica-gruppens vd Per Strömberg och hans lön.

/
VD
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.