Stockholm

3 tillfällen då Lyxfällan-kontraktet rivits i förtid: "Idiot"

Kontraktet har rivits vid flera tillfällen under Lyxfällans många säsonger i tv-rutan.
Kontraktet har rivits vid flera tillfällen under Lyxfällans många säsonger i tv-rutan. Foto: TV3/Lyxfällan

I Lyxfällan får svenskar som hamnat i ekonomisk knipa hjälp av Magnus Hedberg eller Magdalena Kowalczyk. Men det har också hänt att programledarna, av olika skäl, valt att riva kontraktet med deltagarna.


Läs mer

I samband med att Magnus Hedberg eller Magdalena Kowalczyk anländer till en deltagare i Lyxfällan signeras ett kontrakt som ger dem fullmakt att fatta vissa beslut kring personens ekonomi.

För det mesta flyter samarbetet på väl och i slutet av programmet rivs kontraktet upp. Men det händer också att kontraktet rivs upp betydligt tidigare än så – och ofta under dramatiska former. Nyheter24 listar några av dessa tillfällen.

Här kan du läsa om fallen som Magnus Hedberg vägrar ta sig an i Lyxfällan.

Lyxfällan-kontraktet med Dennis revs

Den första gången som ett kontrakt revs i förtid var år 2011. Då var det deltagaren Dennis som fick Magnus Hedberg att tröttna.

– De sa att jag skulle ha tillgång till två ekonomer i en vecka, men så var inte fallet. Det var ett program baserat bara på att jag skulle sälja min bil. Jag är besviken, har han tidigare sagt till Aftonbladet och fortsatte då vidare:

– De får en ju att framstå som världens största idiot, det brukar de göra. Jag ångrar att jag ställde upp.

Men Hedberg höll inte med, utan menade på att Dennis ”macho-attityd” stod i vägen.

– Det var frustrerande och provocerande. Han ville inte ha hjälp helt enkelt. Det är lite märkligt. Vi kan inte hålla på och dalta och dansa efter hans pipa, sade programledaren till tidningen

Läs om några av de mest minnesvärda händelserna under Lyxfällans historia här.

Magdalena Kowalczyk fick nog och rev kontrakt

Även Magdalena Kowalczyk har fått nog. I ett avsnitt från 2021 fick tittarna träffa deltagarna Julia och Peter. För att råda bot på parets ekonomiska problem erbjuder Kowalczyk Peter ett nytt jobb, men han valde då att tacka nej.

Programledaren ser då ingen annan utväg än att riva kontraktet.

– Jag önskar dem lycka till, framför allt för barnens skull, sade hon i programmet.

Läs om sex oförglömliga bråk i Lyxfällan här.

Magnus Hedberg rev kontraktet: "Tragiskt"

Även under höstsäsongen 2022 revs ett kontrakt tidigare än tänkt. Det var då Magnus Hedberg som till slut inte såg någon annan utväg när de skuldsatta deltagarna Filippa och James inte ville sälja varken hundvalp eller bil.

– Det är tråkigt och tragiskt. Jag hade hoppats att ni hade kommit till mer insikt. Ni kommer få löneutmätning, det är där det landar i, men det är ert eget val, sade Hedberg i programmet då.

Läs Filippas kritik mot Lyxfällan-produktionen efter det upprivna kontraktet här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.