LVMH:s Bernard Arnault. Arkivbild.
LVMH:s Bernard Arnault. Arkivbild. - Foto: TT

Ledarrockader på lyxjätten – Dior får ny vd

Lyxmärkeskoncernen LVMH genomför ledarbyten för två av bolagets toppmärken. Mode- och parfymföretaget Dior får en ny vd i form av ägaren Bernard Arnaults dotter Delphine Arnault.


Fakta: LVMH

Lyxkoncernen LVMH är ett av världens största företag inom lyxproduktsbranschen. Inom koncernen finns ett 60-tal underbolag med kända varumärken, bland annat champagnen Moët & Chandon, Dior, Louis Vuitton, Kenzo, Sephora, Guerlain och Givenchy.

Modebolaget är noterat på Parisbörsen.

Efter beskedet stiger aktien med 2 procent på Parisbörsen, och handlas nu på högsta nivån någonsin.

Bernard Arnault, som nyligen passerade Elon Musk som världens rikaste, kommenterar utnämningen med att det är en "naturlig fortsättning på en framstående karriär inom mode och lädervaror".

Delphine Arnault har fram till nu varit chef på Louis Vuitton inom samma koncern.

Hon efterträder Pietro Beccari, som tar över vd-posten på Louis Vuitton, ett av världens största lyxmärken, med bland annat sina välkända, och dyra, handväskor med initialerna LV.

Alla Bernard Arnaults barn har toppositioner inom LVMH. Hans äldsta son Antoine är vd för koncernens holdingbolag, Alexandre Arnault är vice vd på Tiffany, sonen Frédéric är vd på klockföretaget Tag Heuer och Jean Arnault arbetar som hög chef inom Louis Vuitton.

I slutet av 2022 övertog Bernard Arnault positionen som världens rikaste på tidskriften Forbes lista. Han är enligt listan god för ungefär 186,2 miljarder dollar.

TT
/
/
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.