Streamingtjänsten Spotify, med medgrundaren och vd:n Daniel Ek, redovisar bokslut för 2022. Arkivbild
Streamingtjänsten Spotify, med medgrundaren och vd:n Daniel Ek, redovisar bokslut för 2022. Arkivbild - Foto: TT

Spotify lyfter på Wall Street

Streamingtjänsten Spotify stiger fem procent i förhandeln på Wall Street efter att presenterat delårssiffror för fjärde kvartalet. Antalet prenumeranter ökade till 205 miljoner under kvartalet, något över analytikernas förväntningar som låg på 202 miljoner. Försäljningen steg med 18 procent till 3,17 miljarder euro, i linje med marknadens utsikter. Företaget gjorde samtidigt en förlust på 231 miljoner euro under tidsperioden.


Fakta: Kursras på 74 procent från historisk topp

Spotify-aktien har hittills i år lyft med nästan 30 procent på New York-börsen, till den högsta kursen på fyra månader. Men det är en sargad aktie som återhämtar sig.

Bara i fjol raderades två tredjedelar av kursvärdet ut efter det att aktien under 2021 tappat 29 procent av sitt värde. Och mäter man från kurstoppen i februari 2021 har Spotify-aktien rasat med 74 procent, även om man räknar in årets kurslyft.

Spotify-aktien introducerades på New York-börsen för 166 dollar styck våren 2018. Snart fem år senare kostar den lite drygt 100 dollar.

Fakta: Bloomberg

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.