Stockholm

Högre vinst för Humana

Humana rapporterar sitt fjärde kvartal. Arkivbild.
Humana rapporterar sitt fjärde kvartal. Arkivbild. Foto: TT

Vårdföretaget Humana, vars tillstånd drogs in av Ivo i förra veckan, redovisar en högre vinst för fjärde kvartalet i fjol.


Vinsten före skatt blev 59 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i fjol, mot 33 miljoner kronor för samma tid året innan. Omsättningen blev 2480 miljoner kronor, mot 2110 miljoner kronor samma tid 2021.

Men det var alltså innan Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) drog in bolagets tillstånd. Sedan dess har bolaget överklagat, och också begärt och fått så kallad inhibition, det vill säga tillstånd att fortsätta tillfälligt. Försäkringskassan har dock avbrutit sina betalningar till Humana.

” Året är till ända, och även om denna rapport huvudsakligen avhandlar det sista kvartalet 2022 måste vi inleda med Ivos beslut att återkalla vårt tillstånd i Humana Assistans AB den sista januari 2023. Beskedet chockade såväl Humanas organisation som assistanstagare. Förvaltningsrätten har beviljat vår begäran om inhibition vilket gör att vi kan fortsätta att driva assistansverksamhet under tiden frågan prövas i rätten. Vi anser att beslutet var djupt orättvist och felaktigt både för våra kunder och anställda. Vi tar tagit och tar som branschens största utövare stort ansvar i att kvalitetssäkra och utveckla vår verksamhet.” skriver Humanas vd Johanna Rastad i ett pressmeddelande.

TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.