I fjol betalades nära 78 miljoner kronor ut till medlemmar i fackförbundet Unionen sedan rättsprocesser drivits mot arbetsgivarna. Arkivbild.
I fjol betalades nära 78 miljoner kronor ut till medlemmar i fackförbundet Unionen sedan rättsprocesser drivits mot arbetsgivarna. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Miljoner till Unionen-anslutna efter processer

I fjol betalades nära 78 miljoner kronor ut till medlemmar i fackförbundet Unionen efter att rättsprocesser drivits mot arbetsgivarna.


Under förra året avslutades 650 arbetsrättsliga ärenden som ledde till att drygt 51 miljoner kronor betalades ut till medlemmar, rapporterar Unionens tidning Kollega.

Det är drygt fem miljoner mer än föregående år, som var mer påverkat av pandemin.

Dessutom avslutades 178 försäkringsärenden, alltså tvister där medlemmar fått hjälp att driva rättsprocesser om arbetsskador och arbetslöshetsersättning.

Inom den kategorin betalades det ut sammanlagt 23,5 miljoner i ersättning till medlemmar.

Utöver det betalades ytterligare över tre miljoner kronor ut via LO-TCO:s Rättsskydd, som driver en del av Unionens ärenden.

— Det har varit ett positivt år sett till utfallet kring ersättningen vi kunnat utverka till medlemmarna, säger Malin Wulkan, Unionens chefsjurist, till tidningen.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.