Facebook-ägaren Meta Platforms koncernchef och grundare Mark Zuckerberg stramar åt koncernens bonusvillkor. Arkivbild
Facebook-ägaren Meta Platforms koncernchef och grundare Mark Zuckerberg stramar åt koncernens bonusvillkor. Arkivbild - Foto: Trent Nelson AP/TT

Facebook-ägaren stramar åt bonusprogram

Publicerades: 28 Mar, 13:36

Meta Platforms, som bland annat äger Facebook och Instagram, planerar åtstramningar av sitt bonusprogram.Det ska även bli tätare mellan utvärderingarna av de anställdas prestationer, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till interna dokument.


Anställda som får betyget "uppfyller de flesta förväntningarna" i nästa utvärdering kommer i nästa runda bonusutbetalningar att få nöja sig med 65 procent av den maximala bonusen. Tidigare låg denna kategori av medarbetares bonusandel på 85 procent, enligt tidningen.

Samtidigt planeras nu två utvärderingar per år mot tidigare en per år.

"Vi förstår att detta är en betydande förändring som kan göra vissa anställda besvikna, men det knyter an till vårt fortsatta fokus på att bibehålla en högpresterande kultur", skriver Metas ledning i ett internt dokument.

Uppgifterna rapporteras av tidningen sedan Mark Zuckerbergs imperium hittills i år varslat om uppsägningar av 27 000 anställda i två rundor – de mest omfattande uppsägningarna i koncernens historia.

Zuckerberg har själv kallat 2023 "ett år av effektivitet" och en rad andra teknikbjässar – som Google-ägaren Alphabet och Microsoft – har också presenterat ovanligt stora personalneddragningar.

TT
/
/
Senaste nytt

Kvinna förgiftade mat – ville hämnas på rumskompisar: "Råttgift"

Flicka påkörd och allvarligt skadad – bilisten smet från platsen

En flicka i nedre tonåren har skadats i en trafikolycka på Neptunigatan i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Kraftig brand i Landvetter

Det brinner högst upp i ett lägenhetshus i Landvetter öster om Göteborg. Enligt räddningstjänsten handlar det om en fullt utvecklad brand, rapporterar lokala medier.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

"Olycka i korsningen Sigtunagatan och Södra Förstadsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Få bort fästingar utan pincett eller borttagare – med expertknepet

1 timme sedan
Det finns bra och mindre bra sätt att få bort fästingar på. Det bästa är att använda sig av fästingborttagare eller pincett – men om man inte har tillgång till det då?

Flygvärdinnans skarpa varning till föräldrar – låt inte barnen göra det här: "Vidrigt"

1 timme sedan
Ska du ut och resa med barn framöver? Då har en anonym flygvärdinna en tydlig uppmaning kring vad du verkligen inte bör låta den lilla göra ombord. – Det är vidrigt, säger hon till The Sun.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.