För Nyheter24 berättar Magnus Hedberg om den kommande Lyxfällan-säsongen.
För Nyheter24 berättar Magnus Hedberg om den kommande Lyxfällan-säsongen. - Foto: Nyheter24 och Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg berättar sanningen om slopade Lyxfällan-säsongen: “Oklart”

Magnus Hedberg är den omtyckta programledaren och ekonomen som hjälper deltagarna i Lyxfällan. Men under våren 2023 har han lyst med sin frånvaro i tv-rutan. För Nyheter24 berättar han varför programmet inte har sänts som det brukar.


I TV3:s långkörare Lyxfällan får deltagarna hjälp med att reda ut enorma skuldberg, skenande shoppingberoenden och räkningar som samlats på hög. 

De som hjälper Lyxfällan-deltagarna att komma på rätt köl är experterna och ekonomerna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg. I Lyxfällan reser de folkkära programledarna land och rike runt för att lägga upp budgetar, förhandla räntor och räta ut deltagarnas ekonomiska vanor. 

Lyxfällan-Magnus superenkla tips – så sparar du tusenlappar: "36 000 på ett år"

Magnus Hedberg om uteblivna Lyxfällan-säsongen

Det populära programmet hade premiär 2006 och hittills har 32 säsonger av TV3:s Lyxfällan sänts på bästa sändningstid. 

Vanligtvis brukar en säsong av det populära programmet sändas på hösten, och en säsong på våren. Men de rutinerade Lyxfällan-tittarna har kanske märkt att det under våren 2023 inte sänts någon säsong, fastän det vanligtvis brukar rulla på tv:n två gånger om året. Nyheter24 frågade programledaren Magnus Hedberg om Lyxfällans frånvaro från tv-tablån under våren. 

– Det stämmer. Det brukar ju vara så, och nu har det inte blivit det, berättar Magnus Hedberg och fortsätter: 

– Vi har spelat in för fullt hela tiden så nu finns det ju många program som ligger på standby, på vänt för att sändas. 

När har Lyxfällan 2023 premiär? 

För de som går och längtar efter att Lyxfällan ska dra igång igen, så finns det nya och färska avsnitt att se fram emot – troligtvis efter sommaren. Enligt Hedberg är det fortfarande inget spikat premiärdatum för nästa säsong av Lyxfällan, och han är inte helt säker på vad fördröjningen har berott på. 

– Det är lite oklart. Kanalen har inte bestämt när det ska börja sändas. Det har varit lite olika bud, men nu är det väl troligast att det drar igång direkt efter sommaren. Men det är fortfarande inte satt något exakt premiärdatum. Det återstår att se. 

Magnus Hedberg om förändringen i Lyxfällan: "Fler som..."

Magnus Hedberg om nya Lyxfällan-säsongen: "Många har frågat"

Om du är en av de som längtar efter nya avsnitt av Lyxfällan så är du långt ifrån ensam. Det verkar nämligen vara många tittare som ser fram emot att den nya säsongen ska sändas. 

– Det är väldigt många som har frågat när det ska dra igång. “Vi väntar, väntar och väntar här”, berättar Magnus Hedberg och tillägger: 

– Det finns ju väldigt många inbitna Lyxfällan-fans som kommer fram som har sett varje avsnitt tre-fyra gånger. Då är de hungriga på nya avsnitt förstås. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Lyxfällan