Lyxfällan har sänts i 32 säsonger.
Lyxfällan har sänts i 32 säsonger. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg avslöjar historiska fallet i nya Lyxfällan – har ALDRIG hänt förut

För Nyheter24 avslöjar Lyxfällan-experten Magnus Hedberg att inspelningarna av nya avsnitt pågår för fullt. Och i den kommande säsongen kommer vi få bevittna en händelse som aldrig inträffat förut.


I succéprogrammet Lyxfällan får tittarna följa med när ekonomerna och programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg hjälper deltagarna att få ordning på sin ekonomi. 

Lyxfällan har sänts i hela 32 säsonger på TV3, men under våren har det omtyckta programmet lyst med sin frånvaro i tv-tablån. Här kan du läsa om den uteblivna säsongen av Lyxfällan 2023

Magnus Hedberg om nya säsongen av Lyxfällan – då har den premiär

För Nyheter24 berättar den folkkäre programledaren Magnus Hedberg att inspelningarna av nya Lyxfällan-säsongen pågår för fullt, och kommer med största sannolikhet ha premiär någon gång efter sommaren. 

Vad kan vi då egentligen förvänta oss av de nya avsnitten av Lyxfällan? Enligt Magnus Hedberg kommer kommande säsong bjuda på en hel del intressanta dilemman. 

– Det är en spännande säsong. Man undrar ju om det finns någonting kring ekonomiska problem som kan vara nytt efter alla säsonger med Lyxfällan. Men jag blir förvånad själv var och varannan vecka, berättar Hedberg och fortsätter: 

– Inte minst där jag är just nu och spelar in Lyxfällan, så är det en person som inte tagit ett enda lån men ändå hamnat riktigt djupt i det ekonomiska kaoset. Det är ju intressant, och är första gången i Lyxfällans historia som det händer. En person som aldrig någonsin tagit ett lån. 

Magnus Hedberg är en av experterna i Lyxfällan. Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg: "Nu kommer verkligheten och biter en i svansen"

Lyxfällan-experten Magnus Hedberg förklarar att det har hänt mycket sedan programmet hade premiär för ungefär 17 år sedan. 

– Ekonomin utvecklas hela tiden och det kommer nya problem. När Lyxfällan startade 2006 så var kontanter det självklara betalningsmedlet, och vissa började smyga lite med kort. Men utvecklingen har gått väldigt fort, berättar Magnus Hedberg och fortsätter: 

– Nu är det också väldigt mycket snack om räntor och matpriser. Allting i ekonomin förändras över tid. 

Magnus Hedberg förklarar att det som gör att det uppstår nya dilemman år efter år i Lyxfällan beror på att det ständigt sker en utveckling i ekonomin som har stor påverkan på privatpersoner. 

– Vi har haft en period där det i stort sett varit gratis att låna pengar, och det visar sig nu. Trots att man har levt över sina tillgångar så har man kunnat klara sig ganska bra under lång tid, men nu kommer verkligheten och biter en i svansen. 

Magnus Hedberg superenkla tips – så sparar du tusenlappar: "36 000 på ett år"

/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.