Magnus Hedberg har varit programledare för Lyxfällan i ett flertal år.
Magnus Hedberg har varit programledare för Lyxfällan i ett flertal år. - Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Magnus Hedberg om förändringen i nya Lyxfällan – tvingas tänka om: “Annorlunda”

För Nyheter24 berättar Magnus Hedberg att det med största sannolikhet kommer en ny säsong av Lyxfällan under hösten 2023. Och det visar sig att experterna har behövt jobba på ett lite annorlunda sätt än tidigare säsonger.


TV3:s långkörare Lyxfällan hade premiär 2006, och har sedan dess haft hela 32 säsonger. Experterna har under den här tiden bytts ut ett flertal gånger, men sedan en tid tillbaka är det ekonomerna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg som axlar den rollen. 

Magnus Hedberg om nya säsongen av Lyxfällan 2023 

Om du går och saknar nya avsnitt av Lyxfällan i rutan så är du långt ifrån ensam. Under våren 2023 har det nämligen inte sänts någon ny säsong av programmet, trots att det oftast brukar rulla två gånger om året. Här kan du läsa om den slopade säsongen av Lyxfällan 2023

För Nyheter24 berättar Magnus Hedberg att det troligtvis kommer sändas nya avsnitt av Lyxfällan någon gång efter sommaren. Inspelningen pågår för fullt, men ännu finns det inte något spikat premiärdatum. 

Magnus Hedberg har tidigare berättat om ett av de kommande fallen som vi kommer få se i Lyxfällan, något som har visat sig vara historiskt i programmet

Magnus Hedberg är en av experterna i Lyxfällan. Foto: Lyxfällan/TV3

Experten Magnus Hedberg om förändringen i nya Lyxfällan: "Klart att det märks"

Det har varit ett minst sagt annorlunda år, som har präglats av inflation och skyhöga räntor. Det visar sig också märkas i den kommande säsongen av Lyxfällan, och även i arbetssättet hos experterna. Magnus förklarar att det bland annat syns i sättet som de sätter upp deltagarnas budget. 

– Ja, det är klart att det märks. Bara en sådan sak som att man måste budgetera lite annorlunda och tänka på helt andra priser. De “normala nivåerna” av saker och ting är inte normala längre. 

– Om man lägger en budget framåt, och tittar på snittet ett år bakåt så kanske man måste öka på matkostnader och öka på boendekostnader, istället för att bara skala ner kostnader. Så det påverkar i allra högsta grad. 

Lyxfällan-Magnus 3 enkla tips för att maxa semesterkassan: "Kostar en fjärdedel"

"De 'normala nivåerna' av saker och ting är inte normala längre", säger Hedberg. Foto: Lyxfällan/TV3

"Intresset för ekonomi har gått upp"

Ännu en skillnad som Magnus Hedberg har noterat, vad gäller ekonomi och pengar, är att engagemanget kring ämnet har ökat avsevärt.

– Vi märker också att generellt så har intresset för ekonomi gått upp. För våra deltagare så är ju alltid ekonomi “top of mind” om man sitter i kris. Men rent allmänt så är det väldigt många som nu tänker på ekonomi och pengar, som sitter och vänder på slantarna för att få ihop det. 

Magnus Hedberg ser även att en betydligt större del av befolkningen nu reflekterar ännu mer kring dessa frågor. 

– Även “normalhushåll” som i vanliga fall inte behöver tänka så mycket utan bara betalar sina räkningar varje månad och går vidare i livet, som nu plötsligt får kniven mot strupen och måste börja strypa kostnader. Och kanske sälja av saker eller göra sig av med vissa bekvämligheter och prenumerationer som man har tagit för givna, säger Magnus Hedberg och tillägger: 

– Hela den här ekonomiska situationen som är nu är lite uppfostrande för stora delar av svenska folket på ett helt annat sätt än vad det varit senaste tio åren. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Lyxfällan.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.