H&M-arvingen Nils Tham sitter på en miljardförmögenhet.
H&M-arvingen Nils Tham sitter på en miljardförmögenhet. - Foto: Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

Nils Thams galna miljonregn – här är H&M-arvingens förmögenhet

Nils Tham, 38, är en av Sveriges yngsta miljardärer. Nyheter24 har tittat närmare på H&M-arvingens lön och pengar.


Med tusentals butiker runtom i världen och över 150 000 anställda är svenska H&M en storspelare på den globala marknaden.

Framgångarna har gjort att familjen bakom imperiet byggt upp en ansenlig förmögenhet och H&M-arvingen Nils Tham, 38, har inte hymlat med att han och frun Félice Jankell, 31, har påkostad livsstil.

Paret har anordnat fester där världskända band såsom The Hives spelat och allra senast bjöd de in till ett minst sagt påkostat midsommarfirande.

H&M-arvingen Nils Thams sjuka midsommar-överraskningar – gör succé bland gästerna

Nils Thams förmögenhet 

Under 2020 rapporterade Expressen, med hänvisning till Veckans affärer, att Nils Tham, som är son till H&M-storägaren Lottie Tham, var god för 2,2 miljarder kronor.

Därmed är han en av Sveriges yngsta miljardärer. 

H&M-vd:n Helena Helmerssons miljonlön – så mycket tjänar hon

Över 100 miljoner kronor i överskott

På Nils Thams lönekonto är det dock betydligt mer blygsamma summor. H&M-arvingen hade nämligen, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 43 800 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå. 

Men det går ingen nöd på Tham. Samma år hade han ett överskott av kapital som landade på svindlande 103,5 miljoner kronor.

Läs fler artiklar relaterade till H&M här.

/
HM