Lördag 26 Nov
Stockholm

H&M (Hennes & Mauritz)

Hennes & Mauritz (H&M) är ett av Sveriges största klädföretag och har idag både dam-, herr- och barnkläder. De har även en inredningsavdelning kallad H&M Home. Butiken ingår i H&M-gruppen tillsammans med butiker som Monki, & Other Stories och Cheap Monday.


Erling Persson grundade H&M i Västerås 1947 där han även öppnade den första butiken. När företaget startade sålde de bara damkläder.  Klädföretaget har uppmärksammats flera gånger i media för både barnarbete och dåliga arbetsförhållanden i textilfabrikerna. I april 2013 rasade till exempel en av deras underleverantörers fabrik samman i Bangladesh där mer än 1000 personer dog och 2500 personer skadades. Under 2016 omsatte H&M 223 miljarder kronor. I februari 2017 hade företaget butiker i fler än 60 länder.


Från och med juni 2017 bestämde sig H&M, tillsammans med flera andra klädjättar, att ta betalt för plastpåsarna i sina butiker för att minska förbrukningen av plast. Pengarna från försäljningen kommer att gå till olika miljöprojekt och hållbarhet.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.