Beyond Meat missar målet. Arkivbild.
Beyond Meat missar målet. Arkivbild. - Foto: Nam Y. Huh AP/TT

Bakslag för stjärnornas fejkkött

Beyond Meat, som säljer bland annat vegetariska biffar och korvar, rasade i terminshandeln efter New York-börsens stängning.


Investerarna imponerades inte av kvartalsrapporten, där det bland annat framkom att bolaget troligtvis inte kommer att nå sitt tidigare mål om att bli lönsamt under andra halvan av året.

När Beyond Meat noterades 2019 hade bolaget med sig investerare som Leonardo DiCaprio och Bill Gates. Kim Kardashian var "smakkonsult". Sedan toppen i juli 2019 har aktien rasat med 77 procent.

Det senaste årets prisökningar har också gjort att intresset för så kallat fejkkött har dalat. I mitten av juli hade försäljningen för kategorin som helhet backat med 22 procent sedan årsskiftet, jämfört med samma period året innan, enligt analysbolaget Circana.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Dryck på Systembolaget stoppas – måste förstöras: "Helt galet"

Man i 75-årsåldern blev nästan blind – fick vänta "orimligt länge" på vård

Det dröjde så länge innan en man fick hjälp av ögonmottagningen att han nästan hann bli helt blind. Mannen hade redan hos en optiker visat tecken på sjukdom i gula fläcken.

Putin ställer som väntat upp i vårens val

Rysslands president Vladimir Putin ställer upp i nästa års presidentval som hålls i mars, rapporterar ryska statliga medier. Det innebär att han tillåts hålla kvar sitt orubbliga grepp om makten i minst sex år till.

Riksbanken: Inflationstrycket avtar verkligen

Per Jansson, vice riksbankschef ser allt mer positivt på inflationsläget. I ett tal i Malmö kommenterade han de senaste inflationssiffrorna:

Ringhals 4 uppe i full effekt i eftermiddag

1 timme sedan
Ringhals kärnkraftsreaktor 4 ökar produktionen igen efter att ha levererat el på halv effekt i ett par dagar. Klockan 17 ska full effekt ha uppnåtts, uppger Ringhals presschef Anna Collin till TT.

Larm om beväpnad man vid skola – eleverna inrymda

1 timme sedan
En skola i Karlstad har inrymts efter uppgifter om att en beväpnad person ska ha synts till i närheten av skolan, rapportera Nya Wermlands-Tidningen.