Med några enkla knep kan du göra kap på Blocket.
Med några enkla knep kan du göra kap på Blocket. - Foto: Oscar Olsson/TT och Izabelle Nordfjell/TT

Så fyndar du på Blocket – smarta knepen: "Chans att vara först"

Är du ute på andrahandsmarknaden och letar efter någonting särskilt föremål? Då finns det vissa knep som kan vara värda att ta till om du vill fynda, enligt Ebba Rosencrantz på Blocket.


Den som är på jakt efter något särskilt föremål – oavsett om det gäller kläder, inredning eller elektronik – och som gärna vill spara några extra slantar kanske vänder sig till andrahandsmarknaden.

Tidigare har Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, berättat för Nyheter24 om hur man blir en supersäljare på just Blocket.

– Annonsen är superviktig och det lönar sig verkligen att lägga ner lite möda på både text, bilder och rubrik, sa hon då.

Så blir du en supersäljare på Blocket – steg för steg: "Lönar sig"

Tipsen för att göra kap på Blocket

Nu delar Ebba Rosencrantz med sig av tre tips för den köpsugne i stället och det första som gäller är att slå på bevakningar.

– Om du är ute efter något speciellt på Blocket är det bästa sättet att lägga upp en bevakning på produkten. För attraktiva varor är konkurrensen stor, och genom att ha bevakningar har du chans att vara först, säger hon.

Det andra knepet är visa angelägenhet.

– Du kanske inte är först på bollen, men om du erbjuder dig att snabbt komma och hämta varan kan det väga tungt för säljaren, säger Rosencrantz och lyfter även fram ett tredje tips: frakt med köpskydd.

– Då håller vi pengarna tills du fått och godkänt varan. Perfekt om saken du letar efter inte finns i ditt område, och kanske går den att få billigare om du köper från en annan del av Sverige?

Då är bästa tiden att sälja dina prylar på Blocket: "Riktigt hög aktivitet"