Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild. - Foto: Pi Frisk / SvD / TT

Stockholmsbörsen väntas lyfta

Efter gårdagens kraftiga kurslyft på Wall Street i anslutning till amerikanska centralbankens räntebesked, ser Stockholmsbörsen ut att gå samma väg.


Förhandeln pekar på en uppgång på omkring 0,5 procent i linje med utvecklingen i Frankfurt. Detta efter att tydliga uppgångar skett även på de ledande asiatiska marknaderna.

Amerikanska centralbanken Federal Reserve valde som väntat under gårdagen att låta styrräntan ligga kvar på nuvarande nivå. I anslutning sjunker nu räntorna, bland annat på den amerikanska tioåriga statsobligationen samtidigt som den amerikanska dollarn försvagas mot exempelvis den svenska kronan.

Under dagen kommer ytterligare räntebesked från bland annat Bank of England och från norskt håll, under kvällen ska sedan Apple presentera delårssiffror.

TT
/
Senaste nytt

Källor: Flera gripna inför Navalnyjs begravning

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar och en av dem utvisas på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.