Ericsson har ingått en mångmiljardavtal om samarbete med amerikanska telekomjätten AT&T. Arkivbild.
Ericsson har ingått en mångmiljardavtal om samarbete med amerikanska telekomjätten AT&T. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT/AP

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

Telekomtillverkaren Ericsson har tecknat ett samarbetsavtal med den amerikanska telekomjätten AT&T, värt 14 miljarder dollar eller 146 miljarder kronor över fem år.


De två företagen ska samarbeta kring utbyggnaden av Open Radio Access-nät (Open RAN) i USA, skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är AT&T:s plan att 70 procent av trafiken i de trådlösa näten i slutet av 2026 ska gå genom Open RAN-plattformar. Med början under 2025 kommer AT&T att skala upp Open RAN-teknologin i hela det trådlösa nätet i samarbete med flera partner varav Ericsson är en.

"Framtiden ser lovande ut och jag är glad att vår långvariga partner AT&T väljer Ericsson i det för branschen strategiska skiftet till öppen, molnbaserad och programmerbara nät", säger Ericssons vd Börje Ekholm i pressmeddelandet.

TT
/
USA
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska hackare tar på sig attack mot myndighet

EU vill satsa miljarder på försvaret

Köp tillsammans och köp europeiskt. Det är maningen när EU-kommissionen vill få fart på både försvar och försvarsindustri i Europa.

Våldtog 13-åring – döms till 14 års fängelse

En 40-årig man döms till 14 års fängelse för våldtäkt mot barn, mordförsök samt olaga frihetsberövande, rapporterar lokala medier.

Visitationszoner försenas en månad

Regeringen skjuter upp visitationszonerna en månad till den 25 april. Detta efter att Lagrådet kritiserat den snabba hanteringen.

Polisen i Tingsryd rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Konga", skriver polisen på sin hemsida.

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

1 timme sedan
Kina ökar sin försvarsbudget med 7,2 procent, meddelas på den stora årliga folkkongressen som inleds i huvudstaden Peking på tisdagen.