Bensinpriset har sänkts till den lägsta nivån sedan december 2022. Arkivbild
Bensinpriset har sänkts till den lägsta nivån sedan december 2022. Arkivbild - Foto: Janerik Henriksson/TT

Kraftig sänkning av priset på bensin och diesel – så billigt blir det att tanka nu

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna på samtliga drivmedel. Bensinpriset är med sänkningen nere på lägsta nivån i år.


Riktpriset för 95-oktanig bensin sänks med 25 öre till 18:54 kronor per liter på bemannade stationer. För att hitta ett lägre bensinpris får man gå tillbaka till den 19 december 2022, då bensin kostade 18:49 kronor..

Dieselpriset sänks också med 25 öre, vilket ger ett literpris på 22:61, den lägsta nivån sedan den 24 juli i år när priset låg på 22:56 kronor.

Priset på biodiesel (HVO100) sänks med 40 öre till 28:42 kronor per liter, medan priset på etanol (E85) sänks med 15 öre till 14:14 kronor per liter.

Fordonsgaspriset sänks också, ned med 10 öre till 30:85 kronor per kilo.

Sänkningarna kommer efter en period med sjunkande oljepriser på världsmarknaden och en positiv utveckling för kronan.

Oljepriset pressas – nere på den lägsta nivån sedan i juni – då marknaden tvivlar på oljekartellen Opecs och Rysslands uttalanden om potentiella produktionsnedskärningar i framtiden samtidigt som statistik har visat att USA:s oljeproduktion har lyft till en ny historisk toppnivå på 13,2 miljoner fat per dag i höst.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.