Onsdagshandeln på Wall Street skedde i väntan på ny ekonomisk data som kommer under torsdagen. Arkivbild.
Onsdagshandeln på Wall Street skedde i väntan på ny ekonomisk data som kommer under torsdagen. Arkivbild. - Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

Uppåt på Wall Street i väntan på inflationsdata

De ledande indexen på New York-börsen stängde tydligt uppåt på onsdagen. Tekniksektorn var ett av dragloken – i väntan på torsdagens inflationsstatistik.


Dow Jones industriindex klättrade 0,5 procent, breda S&P 500-index steg 0,6 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick upp 0,8 procent.

Teknikgiganter som Alphabet, Nvidia och Meta handlades på de högsta nivåerna på ett år med ökningar på 0,9 procent, 2,3 procent och 3,7 procent.

För halvledartillverkaren Nvidias aktie var det historiskt höga nivåer. De senaste dagarnas uppgång kommer efter att bolaget tidigare i veckan presenterat nya grafikkort som har ett förbättrat AI-stöd för datorer. Aktien har sedan årsskiftet stigit cirka 10 procent.

Amazon, som meddelat personalnedskärningar på strömningstjänsten Prime Video och produktionsbolaget MGM, steg också, med 1,6 procent.

Onsdagens handel på Wall Street skedde i väntan på nya inflationssiffror under torsdagen, vilket blir en ledstjärna för hur centralbanken Federal Reserve kommer att agera med styrräntan framöver.

Investerarna väntade även på ett eventuellt besked från USA:s finansinspektion SEC om att tillåta börshandlade fonder – så kallade ETF:er – med direkt exponering mot kryptovalutan bitcoin. Något besked hade inte kommit vid börsstängning.

TT
/