Nyheter24 har tagit en titt på bygghandlarna för att se vem av dem det går bäst för.
Nyheter24 har tagit en titt på bygghandlarna för att se vem av dem det går bäst för. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Martina Holmberg / TT & Henrik Montgomery/TT

Bygghandlarna det går sämst för – jätten blöder pengar

Svenska bygghandelsbolag drar in enorma summor varje år. Men vilka går det bäst respektive sämst för? Nyheter24 har tittat närmare på fem stora kedjor för att ta reda på just det.


Varje år drar svensk byggvaruhandel in enorma pengar på försäljning av allt från virke och färg till heminredning. 

Nyheter24 har tagit en titt på fem stora bygghandelsbolag för att se vem det går bäst för. Listan redovisar bäst till sämst resultat från de senaste rapporterade uppgifterna till Alla bolag 2022 och 2023.

Hemliga doldisarna äger ÖoB – här är syskonens enorma miljardimperium

1. Beijer Byggmaterial

Bolaget redovisade en omsättning på hisnande 10,3 miljarder under 2023, enligt Alla bolag. Därutöver hade de även tillgångar som uppgick till hela 6,2 miljarder och ett resultat efter finnansnetto på 411 miljoner kronor.

Foto: Pressbild Beijer Byggmaterial

2. Byggmax 

Enligt Alla bolags siffror från 2022 hade BYGGmax en omsättning på hela 6,1 miljarder kronor. De hade även tillgångar på 2,2 miljarder kronor och redovisade ett resultat efter finansnetto på 372,6 miljoner kronor.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

3. K-Bygg Sverige AB (tidigare K-Rauta) 

K-Bygg eller som det tidigare var känt som, K-Rauta, hade en omsättning under 2022 på 3,1 miljarder kronor, tillgångar på 1,9 miljarder och ett resultat efter finansnetto på 154,2 miljoner kronor, enligt Alla bolags senaste siffror från 2022.

Ica-imperiets ENORMA pengaregn – så många miljarder drar de in

4. Hornbach

Det tyska bolaget Hornbach hade under 2022 en omsättning som uppgick till 2,5 miljarder kronor. De hade även tillgångar på 847 miljoner. Däremot redovisade de ett resultat efter finansnetto på minus 72,3 miljoner.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

5. Bygghemma 

Det svenska bygghandelsbolaget Bygghemma redovisade enligt Alla bolag en omsättning på 2 miljarder under 2022. Under samma period uppgick bolagets tillgångar till 2,3 miljarder. Men när det kom till resultatet efter finansnetto stod bolaget på minus 225,2 miljoner kronor.

H&M-arvtagarnas flådiga lyxliv: Miljardarvet och relationen till kungafamiljen

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Läkare skickade 200 kränkande mejl till kvinna

Bregotts stora förändring: Så mycket har smöret smyghöjts

SL drog för mycket pengar – drabbade: Studenter och pensionärer

/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.