Argentina, med den nytillträdde presidenten Javier Milei, förhandlar om nytt IMF-stöd enligt regeringskällor. Arkivbild
Argentina, med den nytillträdde presidenten Javier Milei, förhandlar om nytt IMF-stöd enligt regeringskällor. Arkivbild - Foto: Jose Luis Magana AP/TT

Argentina förhandlar om nytt stödpaket från IMF

Argentinas regering förhandlar om ett nytt stödprogram med Internationella valutafonden (IMF), rapporterar Bloomberg med hänvisning till en högt uppsatt regeringskälla.


Syftet är att få loss pengar för att kunna avveckla kapitalkontroller i det finansiellt pressade landet.

IMF har försökt trycka på för att få Argentinas regering att gå med på en snabbare devalvering av landets valuta, peson, och samtidigt hålla styrräntan över inflationen i landet – som för närvarande har uppmätts till omkring 250 procent.

Argentinas president Javier Mileis regering har sagt att man vill avskaffa landets kapitalkontroller och att det är troligt att det behövs IMF-stöd för att kunna göra det.

Argentinas ekonomi präglas av en djup recession och skenande konsumentpriser. Landet har redan en IMF-skuld på omkring 44 miljarder dollar från tidigare stödprogram som har spårat ur.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.