Elon Musk, här i London i november 2023. Arkivbild.
Elon Musk, här i London i november 2023. Arkivbild. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Miljardstämning mot Elon Musk

Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.


Enligt den stämningsansökan som lämnats in i Kalifornien säger cheferna att "Musk betalar inte sina räkningar, tror inte att regler gäller honom, och använder sin förmögenhet och makt till trampa på alla som säger emot honom".

De tidigare cheferna – bland dem vd:n Parag Agrawal, finanschefen Ned Segal och policychefen Vijaya Gadde – uppger att Musk vill ta ut "personlig hämnd" mot dem efter att ha betalat 44 miljarder dollar för Twitter, som han sedan döpte om till X.

De nämner även Musks egna ord till Walter Isaacson, författaren till biografin om Musk, att han ska "jaga varenda en av Twitters chefer till den dag de dör".

TT
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

Polisen rapporterar om trafikolycka, Norrtälje

"En EPA-traktor med 4 personer ombord i Riala har kört av Bergshamravägen och hamnat i diket.", skriver polisen på sin hemsida.

Humanitära kriser får 4,3 miljarder av Sida

Den svenska biståndsmyndigheten Sida ska fördela ut totalt 4,9 miljarder kronor i humanitärt stöd i år. Redan nu betalar man ut lejonparten av det – 4,3 miljarder – till 30 olika humanitära kriser världen över.

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka väster om Värnamo.", skriver polisen på sin hemsida.

Älgsändning lockar tusentals – ger "positiv känsla"

1 timme sedan
Ofta händer just ingenting. Men precis det är lite av poängen med SVT-succén om älgvandringen. Det passar den svenska folksjälen, säger Göran Ericsson, professor vid SLU.

Biden retar upp – med kannibalanklagelse

1 timme sedan
Stämningen är avmätt mellan USA och Stillahavsstaten Papua Nya Guinea. Osämjan grundar sig i president Joe Bidens antydningar om att hans morbror ätits upp av kannibaler under andra världskriget.