Skyteam kritiserats och ifrågasatts som en av de sämre lösningarna i flygbranschen. Arkivbild.
Skyteam kritiserats och ifrågasatts som en av de sämre lösningarna i flygbranschen. Arkivbild. - Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Då förändras SAS bonussystem

Den som vill boka en bonusresa med någon av SAS nuvarande partner har fram till den 31 augusti på sig. Sedan kliver flygbolaget över till den nya flygalliansen Skyteam.


Flygbolaget SAS förändring med nya ägare i form av bland annat Air France/KLM får praktiska förändringar för bolagets resenärer.

Medlemmar av SAS bonusprogram eurobonus har tidigare kunnat utnyttjat sina poäng hos bolagets samarbetspartner som till exempel Lufthansa, United Airlines och Thai Airways. Nu kommer det vara definitivt slut på det när man i stället ansluter till Skyteam där Air France och KLM ingår.

I en uppdatering till sina kunder meddelar bolaget vilket datum som gäller, nämligen den 31 augusti.

Bolaget utlovar att regler och bestämmelser "kommer att förbli i stort sett detsamma" och till exempel ska silver- och guld-medlemmar ha fortsatt olika förmåner som extra bagage och tillgång till lounger. Däremot anger SAS inte i detalj hur det blir med konvertering av poäng till den nya alliansen, det vill säga om en eurobonuspoäng kommer att vara värd lika mycket i det nya systemet. Man har heller inte publicerat några tabeller över hur många poäng som kommer att behövas till olika destinationer.

Historiskt sett har SAS nya allians Skyteam kritiserats och ifrågasatts som en av de sämre lösningarna i flygbranschen. Under öknamnet "Scary Team" har den ansetts varit en samling med mindre och sämre bolag som rumänska Tarom och lågprisbolaget Air Europa än till exempel Star Alliance.

TT
/