En Hemtex-butik har ansökt om konkurs. Genrebilder.
En Hemtex-butik har ansökt om konkurs. Genrebilder. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT/Jessica Gow/TT

Hemtex-butik stänger på grund av dålig ekonomi

Hemtex är en omtyckt inredningskedja med över 140 butiker runt om i Norden. Nu har en av de svenska butikerna beslutat sig för att stänga igen. Samtidigt som försäljningen för kedjan ökat under första kvartalet 2024.


Hemtex bildades år 1973 och är i dag en av Sveriges största kedjor inom heminredning, med nästan 140 butiker runt om i Norden.

Omtyckta butiken slår igen för gott: "Har gråtit lite"

Ökad försäljning för Hemtex

Trots inflationen och en pressad ekonomisk situation för många så går det fortfarande bra för kedjan Hemtex. Enligt Dagens Handel ökade Norska Kid, som bland annat äger Hemtex, sina intäkter under det första kvartalet av 2024.

På den svenska marknaden ska Hemtex ha ökat sin försäljning med 14,3 procent under de första månaderna av 2024.

Men trots den ökade försäljningen och planer på att expandera så är det var en Hemtex-butik som det inte gått lika bra för senaste tiden.

Här är branscherna som riskerar konkurser i år

Foto: Johan Nilsson / TT

Hemtex i Värnamo stänger

Hemtex i Värnamo har haft det kämpigt och kommer att stänga igen för gott till sommaren, vilket Värnamo Nyheter var först att rapportera om.

– Vi kommer tyvärr att stänga butiken, vi gör det eftersom att vi inte får ihop affären längre. Vi har kämpat länge men kundunderlaget räcker inte till. Det känns tråkigt. Vi är inne i en ganska stor expansionsfas där vi bygger ut och öppnar nya butiker. Vi hade såklart gärna sett att vi kunde vara kvar i Värnamo, säger Hemtex vd, Anders Lorentzon till Värnamo Nyheter.

Hemtex-butiken i Värnamo hade haft det kämpigt ekonomiskt ett tag, precis som flera butiker i dessa tider, och tillslut gick det inte att driva butiken längre.

Vitvarujätten slår igen efter miljonförlust

"Höll emot ganska länge"

Men när exakt affärerna började gå dåligt kunde Anders Lorentzon inte riktigt svara på.

– Det finns inget startdatum på det, det har varit tufft ett tag. Rör man sig i Värnamo så är det bara att titta hur det ser ut. Vi är ju inte den första butiken som tvingas lägga ner. Vi höll emot ganska länge ändå, men exakt när det började var svårt att svara på, säger han till Värnamo Nyheter.

Butikens enda heltidsanställda kommer att bli omplacerad och övriga personalen blir arbetslösa i och med stängningen.

Teknikjätten stänger fem butiker – på en månad