Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern, Trump Media, faller på börsen.
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern, Trump Media, faller på börsen. - Foto: Paul Sancya AP/TT

Kursras för Trump-aktien

Trump Media & Technology Group – ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern – rasar på USA-börsen. Detta sedan fler aktier vräks ut till försäljning. Därmed har Trump själv tappat över 30 miljarder kronor från toppen.


Bolaget har i handlingar inskickade till USA:s finansinspektion SEC, flaggat upp för en försäljning av 21,5 miljoner egna aktier och har även anmält att man kommer att öppna för ytterligare försäljning av 146,1 miljoner aktier av befintliga ägare.

En stor andel av det som ska säljas, 14,8 miljoner aktier, ägs av Donald Trump. Detta trots att hans aktier skulle vara belagda med säljförbud de första sex månaderna.

Aktien i Trump Media – som bland annat äger det sociala nätverket Truth Social – rasar med runt tio procent på Nasdaqbörsen efter beskedet.

Donald Trump själv äger cirka 60 procent av aktierna. När de stod på toppen värdemässigt för inte så länge sedan uppgick hans värde till sex miljarder dollar. Sedan dess har värdet halverats, vilket innebär att han tappat tre miljarder dollar eller över 30 miljarder kronor.

Pengarna har blivit en livlina till Donald Trumps pressade finanser i spåren av flera rättsfall med stora borgenssummor för att kunna överklaga.

TT
/