Minns du citaten från Lyxfällan?
Minns du citaten från Lyxfällan? - Foto: Skärmavbild/Viafree

Här är 6 skrämmande (och oförglömliga) citat från Lyxfällan

I programmet Lyxfällan bjuds det inte bara på starka känslor och nödvändiga ekonomiska lärdomar, utan också helt oförglömliga citat – som både roat och förbluffat tittarna. Nyheter24 listar sex minnesvärda sägningar från långköraren.


1. Lyxfällan-Amanda: "Alla har ju billån"

I november 2018 medverkade den tidigare Paradise Hotel-profilen Zannie och hans flickvän Amanda i Lyxfällan. 

Paret hade då skulder som landade på hundratusentals kronor och det hela började med att Amanda köpte en bil till Zannie i 25-årspresent – för 600 000 kronor som hon inte hade.

Istället tog hon billån och blancolån.

– Alla har ju billån, så det är inget konstigt, sade hon i programmet och fick genast mothugg från programledarna.

Läs mer avsnittet här.

2. Lyxfällan-Mikael: "Min playstation försvinner"

I oktober 2011 fick Lyxfällan-tittarna träffa Mikael och Maria som genom diverse lån hade skapat ett skuldberg på över en miljon kronor. 

När det stod klart att paret, som har två barn, måste sälja av flera ägodelar för att betala av skulderna får Mikael ett sammanbrott som vi sent lär glömma.

– Min X-box och min Playstation försvinner, jag orkar inte det, jag orkar fan inte mer. Det är det enda jag har, sade han upprört, varpå programledaren Magnus Hedberg svarade:

– Han gråter över sitt Playstation-spel, medan vi sa att barnens grejer måste prioriteras. Men det var nog ett barn till i den där familjen.

Läs mer om parets situation här.

3. Lyxfällan-Florence: "Tar Onlinepizza på avbetalning"

I ett avsnitt av Lyxfällan i april 2018 var det 22-åriga Florence som fick ekonomisk hjälp. Hon hade nämligen, trots sin unga ålder, skulder på 180 000 kronor och levde långt över sina tillgångar – särskilt i matväg.

– Jag är ute och äter och köper mycket kläder på faktura. Men det går inte att betala på faktura på restauranger så då tar jag ibland Onlinepizza på avbetalning hos Klarna, berättade Florence då.

Läs om hela fallet här.

4. "Häxkurser och seanser kostar ju pengar"

Det var i maj 2017 som Lyxfällan-teamet kom till Annicas undsättning. Hon gick 16 000 kronor back varje månad och hade skulder på hundratusentals kronor. 

Anledningen? Ja, hon självutnämnd häxa och spenderade stora pengar på just häxeriet.

– Lite häxkurser och seanser. Det kostar ju också pengar, sade en närstående till Annica i programmet.

Läs mer om avsnittet här.

5. Lyxfällan-Fredrik: "Får alltid mer pengar av mamma"

När 20-årige Fredrik medverkade i Lyxfällan i oktober 2016 hade han lagt drygt 400 000 kronor på hämtmat, gaming och resor – på ett år.

– Jag vet att jag alltid får mer pengar av mamma, sade Fredrik, till många tittares förskräckelse, i programmet.

Lät allt om Fredriks situation här.

6. Lyxfällan-Julia: "Får ont i ryggen av att åka kommunalt"

I februari 2021 var det konståkerskan Julia och hennes man Peter som dök upp i ett avsnitt av Lyxfällan – med dunder och brak. Programledaren Magdalena Kowalzcyk rev nämligen till slut kontraktet med paret eftersom de inte vill ha hennes hjälp.

Men vad många tittare reagerade på var vad Julia sa när Magdalena ville kika närmare på vad paret skulle kunna få om de sålde sina bilar.

– Jag kan inte åka kommunalt för jag får ont i ryggen av det, säger hon plötsligt och brister ut i gråt. 

– Ni får inte ta bilarna.

Läs allt om det dramatiska avsnittet här.