Polisanmälan, utbrott och avhopp – 6 oförglömliga bråk i Lyxfällan
Inte sällan är Lyxfällan fullspäckat av tårar, bråk och dramatik. - Foto: TV3/Lyxfällan

Polisanmälan, utbrott och avhopp – 6 oförglömliga bråk i Lyxfällan

TV3:s Lyxfällan innehåller ofta mycket tårar, dramatik och konflikter när experterna rycker in för att hjälpa deltagarna ur deras ekonomiska kriser. Nyheter24 listar 6 av de mest minnesvärda bråken i programmet.


TV3-programmet Lyxfällan har gått på tv i över 30 säsonger och de enorma skuldbergen, dramatiken och deltagarnas ekonomiska misär har sedan start engagerat svenska folket hemma i tv-sofforna. 

Inte sällan präglas programmet av tårar, utbrott och konflikter. Nyheter24 listar 6 minnesvärda bråk från programmet Lyxfällan. 

1. Dramatiska raseriutbrottet i Lyxfällan – hotade med att polisanmäla

Hösten 2017 ryckte experterna in för att hjälpa 21-åriga Jesper, som trots sin unga ålder hade dragit på sig skulder på nästan en halv miljon kronor. I programmet sade Jesper att han är beredd att göra nästan vad som helst för att få ordning på sitt ekonomiska kaos. Förutom att sälja sina två hästar. 

– Att bli av med hästarna är det värsta som kan hända mig, sade han i programmet. 

När Magnus Hedberg och Patrik Grimlund föreslog en försäljning av hästarna för att få in snabba pengar brister det totalt för Jesper. 

Foto: TV3/Lyxfällan

– Hästarna rörs inte en enda meter, ser jag er här igen ska jag polisanmäla er, vrålade han medan han körde iväg i sin bil.

Läs mer om den dramatiska händelsen här.

2. Patrik Grimlund ber om ursäkt efter sitt utbrott mot småbarnsföräldrarna

I Lyxfällan 2017 träffade vi paret Nina och Pär som försatt sig i ekonomiskt kaos efter att ha lagt pengar på skräpmat, folköl, och cigg. Det hade gjort att paret inte ens betalat förskoleavgiften för sina två barn och dessutom riskerade de att bli utan el efter obetalda räkningar. 

När Patrik Grimlund fick reda på att barnen riskerade att bli utslängda från förskolan såg han rött och gav paret en rejäl utskällning.

– Ni lägger pengarna på sån där skit istället för att se till att försäkringarna är på plats, att elen är betald, att dagisavgiften är betald, så lägger ni bara på yta och skit som ingen har någon nytta av, sade Grimlund och dunkade en hushållspappersrulle upprepade gånger i bordet. 

Nina brast då ut i gråt framför experterna, något som fick Grimlund att backa en aning. 

– Förlåt att jag blir förbannad, men det är för att jag också är förälder, ursäktade sig Patrik Grimlund.

Läs mer om avsnittet här.

3. Nathalie hoppade av Lyxfällan mitt under inspelningen

Nathalie medverkade i programmet Lyxfällan 2018 – och avsnittet slutade minst sagt dramatiskt. Det var under hennes sista dag när Magnus Hedberg och Frida Boisen skulle presentera hennes nya budget som Nathalie valde att inte dyka upp och avslutade sin medverkan. 

Foto: TV3/Lyxfällan

– Jag blir uppriktigt sagt riktigt förbannad att Nathalie inte behagar dyka upp, sade Magnus Hedberg i programmet. 

Han tillade även att Nathalie allvarligt borde fundera på vad hon håller på med. 

Här kan du läsa mer om Nathalies avhopp.

4. Peter gömde bilen från produktionen – lurade Lyxfällan

Peter från Göteborg medverkade i Lyxfällan våren 2021. Han hade då fått in 200 000 på kontot av misstag, men istället för att betala tillbaka gjorde han sig av med pengarna. Något som gjorde att situationen gick så långt att han inte hade råd med mat. 

Temperaturen höjdes rejält när det kom fram att Peter hade dolt en bil för tv-teamet. Han hade skrivit över fordonet på en annan person, vilket gjorde att Magdalena Kowalczyk trots fullmakt inte kunde sälja bilen. 

– Jag känner mig lite utnyttjad, sade den förbannade programledaren.

Här kan du se när Magdalena Kowalczyk konfronterar Peter om lögnen.

5. Mobilspel hotade Lyxfällan-parets äktenskap

Gifta paret Susanne och Andreas från Timrå såg vi i Lyxfällan 2019. Deras äktenskap knakade rejält i fogarna eftersom Andreas valde att spela mobilspel flera timmar om dagen istället för att söka jobb. 

Foto: TV3/Lyxfällan

I slutändan hängde både relationen med Susanne och ekonomin på om Andreas lyckades hitta ett jobb eller inte, och det blev ett minst sagt känslosamt avsnitt. 

– Vi var nära att flytta ifrån varandra på grund av spelet, sade Susanna om deras medverkan i Lyxfällan.

Läs mer om parets stormiga relation här.

6. Lyxfällan hotade med att sälja hunden – då vägrade Emma skriva på

Våren 2021 träffade vi Emma som var van vid att leva ett liv i lyx, men som nu hade försatt sig i stora skulder för att fortsätta kunna lägga pengar på skönhet. Och avsnittet innehöll mycket tårar. 

När det väl var dags att skriva på kontraktet stötte Magnus Hedberg på problem – då Emma plötsligt brast ut i gråt. 

Foto: TV3/Lyxfällan

– Jag vet att det här kontraktet också innebär att du får lov att sälja honom, sade Emma och syftade på hunden Baltazar och fortsatte: 

– Det kan jag inte signera på.

Till sist ströks Baltazar ur kontraktet och Emma fattade tillslut pennan och skrev på. 

Här kan du läsa mer om den dramatiska kontraktsskrivningen.

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.