Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öl gör det lättare för män att få barn

Behöver inte vara fel.
1 av 2

Behöver inte vara fel.

TT

Kaffe däremot kan vara ett problem.
2 av 2

Kaffe däremot kan vara ett problem.

TT

Nyheter | 27/10/2014 10:12

Nya rön som bör glädja alla ölälskande män som vill bli pappor.

Det finns sätt att öka fertiliteten som är trevligare än andra. Enligt en studie från Massachusetts General Hospital i Boston visar nämligen att män som dricker lite öl varje dag har lättare att få barn. Enligt Telegraph handlar det om att dricka ungefär en halvliter öl per kväll.

Bra med öl – sämre med kaffe

Experterna bakom undersökningen slår fast att små mängder av alkohol kan minska stresskänslorna, och därmed öka chanserna till befruktning.

Studien, som fick spridning under förra veckan, utfördes mellan 2007 och 2013 med 105 deltagande män. Förutom att det kan vara bra med öl kom man även fram till att det kan vara dålig med kaffe, ur en fertilitetssynpunkt alltså. Män som dricker mycket kaffe har en mindre chans att få barn, skriver Telegraph.

Omtvistat

Den nya undersökningen motsägs dock av en annan undersökning som presenterades i inledningen av månaden. Enligt den danska undersökningen var det tvärtom – fyra öl i veckan skulle enligt de forskarna göra spermierna trötta.