Behöver inte vara fel.
1 av 2
Behöver inte vara fel. - Foto: TT
Kaffe däremot kan vara ett problem.
2 av 2
Kaffe däremot kan vara ett problem. - Foto: TT

Öl gör det lättare för män att få barn

Nya rön som bör glädja alla ölälskande män som vill bli pappor.


Det finns sätt att öka fertiliteten som är trevligare än andra. Enligt en studie från Massachusetts General Hospital i Boston visar nämligen att män som dricker lite öl varje dag har lättare att få barn. Enligt Telegraph handlar det om att dricka ungefär en halvliter öl per kväll.

Bra med öl – sämre med kaffe

Experterna bakom undersökningen slår fast att små mängder av alkohol kan minska stresskänslorna, och därmed öka chanserna till befruktning.

Studien, som fick spridning under förra veckan, utfördes mellan 2007 och 2013 med 105 deltagande män. Förutom att det kan vara bra med öl kom man även fram till att det kan vara dålig med kaffe, ur en fertilitetssynpunkt alltså. Män som dricker mycket kaffe har en mindre chans att få barn, skriver Telegraph.

Omtvistat

Den nya undersökningen motsägs dock av en annan undersökning som presenterades i inledningen av månaden. Enligt den danska undersökningen var det tvärtom – fyra öl i veckan skulle enligt de forskarna göra spermierna trötta.

Öl
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.