Kvällsmänniskor är mer negativa än morgonmänniskor

En ny studie visar att de som sover färre timmar om dygnet tenderar att tänka mer negativa tankar.


Att slarva med sömnen och stanna uppe sent kan tyda du är på väg in i en negativ spiral av oro och negativa tankar, enligt en ny studie från Binghamton University.

Studien bestod av 100 studenter som svarade på flera enkäter samt två datoriserade formulär för att mäta repetitivt negativt tänkande. På så vis kunde man undersöka hur mycket deltagarna oroar sig eller är besatta över något. Deltagarna fick i samband med frågorna om oro också svara på frågor om sina sömnvanor och sömnscheman.

Kvällsmänniskor visade sig vara mer negativa

De personer i studien som beskrev sig själva som "kvällsmänniskor" och de som sov färre timmar under natten tänkte mer negativa tankar än de som beskrev sig själva som "morgonmänniskor" samt de som sov längre. Forskarna menar att det är möjligt att oro leder till störningar i sömnen och dess varaktighet, skriver Huffington

– Om ytterligare forskning stödjer sambandet mellan sömnscheman och repetitivt negativt tänkande skulle det en dag kunna leda till en ny väg för behandling av individer med störningar, säger en av studiens författare, doktor Meredith Coles

/
/
Oro
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du kvällsmänniska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.