Hur sexig en kvinna är kan bero på tajmingen!
Hur sexig en kvinna är kan bero på tajmingen! - Foto: tt bild

Ny studie: Då är kvinnor som sexigast

Forskare har nu kommit fram till när kvinnor är som mest attraktiva.


En kvinnas röst kan göra henne mer förförisk, särskilt under den mest fertila punkten av hennes menscykel, enligt en ny studie. 

Forskare har länge haft en teori om att hormonella förändringar under en kvinnas menstruationscykel kan ha en effekt på stämbanden, vilket framkallar en omedveten reaktion från både manliga och kvinnliga lyssnare. Men först nu finns det en studie som visar att det kan stämma.

På James Madison University spelade forskare in kvinnors röster vid olika tidpunkter av kvinnornas menstruationscykler och lät både manliga och kvinnliga försökspersoner betygsätta sexigheten i rösterna. 

Både männen och kvinnorna tyckte att de röster som spelats in vid kvinnornas mest fertila punkt av menstruationscykeln var mer attraktiv. Den elektriska aktiviteten i huden hos försökspersonerna, både män och kvinnor, ökade även med 20 procent. Även hjärtfrekvensen hos båda könen ökade, skriver Huffington

– En mans förmåga att identifiera en fertil kvinna ger honom en potentiell reproduktiv fördel när det kommer till att välja en potentiell partner. Kvinnor å andra sidan, kan få en konkurrensfördel genom att de kan upptäcka hur pass fertil en annan kvinna är, säger studiens författare, psykologen Melanie Shoup-Knox. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Låter det här rimligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.