Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny studie: Då är kvinnor som sexigast

Hur sexig en kvinna är kan bero på tajmingen!
1 av 1

Hur sexig en kvinna är kan bero på tajmingen!

tt bild

Nyheter | 05/01/2015 18:32

Forskare har nu kommit fram till när kvinnor är som mest attraktiva.

En kvinnas röst kan göra henne mer förförisk, särskilt under den mest fertila punkten av hennes menscykel, enligt en ny studie. 

Forskare har länge haft en teori om att hormonella förändringar under en kvinnas menstruationscykel kan ha en effekt på stämbanden, vilket framkallar en omedveten reaktion från både manliga och kvinnliga lyssnare. Men först nu finns det en studie som visar att det kan stämma.

På James Madison University spelade forskare in kvinnors röster vid olika tidpunkter av kvinnornas menstruationscykler och lät både manliga och kvinnliga försökspersoner betygsätta sexigheten i rösterna. 

Både männen och kvinnorna tyckte att de röster som spelats in vid kvinnornas mest fertila punkt av menstruationscykeln var mer attraktiv. Den elektriska aktiviteten i huden hos försökspersonerna, både män och kvinnor, ökade även med 20 procent. Även hjärtfrekvensen hos båda könen ökade, skriver Huffington

– En mans förmåga att identifiera en fertil kvinna ger honom en potentiell reproduktiv fördel när det kommer till att välja en potentiell partner. Kvinnor å andra sidan, kan få en konkurrensfördel genom att de kan upptäcka hur pass fertil en annan kvinna är, säger studiens författare, psykologen Melanie Shoup-Knox. 

Låter det här rimligt?