Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lägger din killkompis upp många selfies? Han kan vara psykopat

- 08/01/2015, 09:57 -
Lemme take a selfie!
1 av 4

Lemme take a selfie!

Twitter/PLANET PHOTOS / Stella Pictures

Hejhej!
2 av 4

Hejhej!

Planet Photos / Stella Pictures

"Höhö, nu tar vi en selfie"
3 av 4

"Höhö, nu tar vi en selfie"

tt bild

Zlatan vill också vara med!
4 av 4

Zlatan vill också vara med!

tt bild

Ny forskning visar att din killkompis kan vara narcissist.

En ny undersökning visar att män mellan 18-40 som ofta tar selfies kan visa tecken på narcissism och kan till och med ha psykopatiska drag, skriver The Independent. 

Värst är de grabbar som redigerar sina foton innan de postas, och män som lägger mycket tid på att redigera och lägga upp sina bilder kan ha starka drag av narcissism.

Kan leda till taskig självsyn

Det kan i sin tur leda till självobjektifiering och att män mer och mer värderar sig själva efter sitt utseende, menar forskarna. 

"Vi vet att självobjektifiering leder till mycket hemskt som depression och ätstörningar hos kvinnor. Nu kan det här bli ett större problem även för män", skriver rapportens huvudförfattare Jesse Fox

Däremot ska du kanske inte vara orolig över att din selfieälskande kompis, pojkvän, bästis eller pappa är en full blown psykopat. Även om forskarna kunde se att flera selfie-män låg över snittet när det gäller narcissism och psykopatiska drag, låg samtliga inom gränserna för vad som anses rimligt, skriver The Independent

Känner du någon som tar mycket selfies?