Måndag 26 Jul
Stockholm

5 enkla supertips: Så tar du kontroll över dina drömmar

Brukar du ha oroliga drömmar?
1 av 4
Brukar du ha oroliga drömmar?. Foto: AP/TT Bild
Följ de 5 enkla tipsen nedan.
2 av 4
Följ de 5 enkla tipsen nedan. Foto: Faksimil
3 av 4
Och du kommer sova som en tonåring!
4 av 4
Och du kommer sova som en tonåring!. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vill du kunna göra vad du vill i dina drömmar? Då måste du läsa det här.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Attkontrollera sina egna drömmar är bland de mäktigaste känslornasom finns. Den som tränar upp sin förmåga att styra drömmar kangå genom väggar, flyga, skapa vad som helst och föra samtal medpersoner man träffar på i sömnens värld.

Menhur svårt är det att lära sig styra sina drömmar? Ja, intejättesvårt. Här kommer 5 tips på hur du inom bara några veckor lyckas med attkontrollera dina drömmar.

1. Fåordentligt med sömn

Okej, det här är kanske inte så jättesexigt tips. Men det är faktiskt viktigt med regelbunden och ostörd sömn. Om nu äter eller dricker kaffe sent på kvällen kommer du att vrida och vända på dig mer, och då förkortas din REM-sömn, alltså den delen av sömnen du drömmer. 

2. Skrivdrömdagbok

Skriv upp vad du drömmer om i en bok. Efter ett tag kommer du märka att vissa saker och personer förekommer ofta i dina drömmar. Det kan vara en gammal kompis, ett visst djur eller en plats du gärna vill åka till. Det gör att nästa gång du ser en uggla eller ditt ex i en dröm så kommer det trigga ditt medvetande i drömmen och få dig att tänka "Det är en uggla här, jag måste drömma!"

Bildkälla 

3. Säg åt dig själv att du ska drömma

Den här är viktig. När du går och lägger dig på kvällen så ska du säga "I natt ska jag förstå att jag drömmer", innan du somnar. Det gör att din hjärna blir mer inställd på att det är så här det kommer bli. 

4. Kolla om du sover

När du drömmer kan du testa att till exempel läsatext eller trycka på knappar. De allra flesta kan inte läsa text i drömmar, och oftast har knappar, på till exempel lampor, ingen effekt. Därför är det bra att se sig omkring lite i drömmen och se vad som funkar. 

Bildkälla 

5. Kolla så att du inte sover. 

Den här kan verka lite konstig. Men kolla några gånger under dagen att du faktiskt är vaken. Testa text-och knapptestet ovan, eller fråga högt "är jag vaken?". Gör du det till en vana är det bara en tidsfråga innan du frågar dig själv samma sak i drömmen. 

Bonus: Så gör du för att "välja" vad du ska drömma om

Vill du drömma om en speciell person eller plats? Kanske om någon du är förälskad i eller inte träffat på länge? Eller du kanske vill drömma dig bort till den där grymma skidsemestern förra året? Det går att fixa! Genom att fokusera på platsen eller personen precis innan du somnar, genom att tänka mycket på personen eller platsen precis innan du somnar. Titta på bilder som får dig att tänka på det du vill drömma om. 

Söta drömmar!

Bildkälla 

Källor: Huffington Post , Scientific American 

Vill du kontrollera dina drömmar?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela