Onsdag 8 Dec
Stockholm

Deprimerad? Det kan vara Facebooks fel

Ny forskning visar att Facebook kan göra dig deprimerad.
1 av 3
Ny forskning visar att Facebook kan göra dig deprimerad. Foto: JONAS EKSTROMER/TT Bild
Anledningen är att man jämför sig med andra.
2 av 3
Anledningen är att man jämför sig med andra. Foto: JONAS EKSTROMER
Avundsjukan kan leda till depression.
3 av 3
Avundsjukan kan leda till depression. Foto: TT Bild

Brukar du bli avundsjuk på vad dina Facebook-vänner gör? Då kan du vara i farozonen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många Facebook-användare upplever att de blir avundsjuka när de ser andras liv på internet, skriver Huffington Post. En ny studie visar att den avundsjukan faktiskt kan vara farlig – den kan nämligen leda till depression

– Det handlar om en generell känsla av att vara underlägsen andra människor. Man tycker att det känns orättvist att andra har så kul, säger Margaret Duffy, en av de som ligger bakom studien.

De 736 personer som deltog i studien fick svara på om de kände avundsjuka när de såg vad andra gjorde på Facebook, och sedan fick de uppge huruvida de kände igen sig i tillstånd som vanligtvis hänger ihop med depression. 

Man kunde inte hitta något samband mellan att använda Facebook ofta och att vara deprimerad, men däremot fanns ett samband mellan avundsjuka och depression.

– Att ge en positiv bild av sig själv på sociala medier är viktigt, många lägger bara upp de positiva sakerna de gör. Det måste man komma ihåg om man känner sig avundsjuk, säger Edson Tandoc, forskare, skriver Huffington Post.

Blir du avundsjuk när du ser vad andra gör på Facebook?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela