Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är frukterna som kan minska risken för cancer hos kvinnor

- 03/03/2015, 07:18
Papaya.
1 av 4

Papaya.

SVENSKA DAGBLADET / TT

Tomater innehåller myxket lykopen.
2 av 4

Tomater innehåller myxket lykopen.

SCANPIX SWEDEN / TT

Och vattemelon.
3 av 4

Och vattemelon.

Ap / TT

Mmmm!
4 av 4

Mmmm!

TT NYHETSBYRÅN

En ny studie visar att en viss typ av antioxidant som finns i olika frukter och grönsaker är bra.

En ny studie från Wayne State University School of Medicine i Detroit, visar att kvinnor som har högre intag av mat som innehåller antioxidanten lykopen, som tomater, vattenmelon och papaya, är mindre benägna att få njurcellscancer. 

Njurcellsancer är den åttonde mest förekommande bland kvinnor.


Bildkälla: TT

Studien analyserade 96 196 kvinnor som skrev in sig i organisationen Womens Health Initiative mellan 1993-1998, och som studien följde under 2013, skriver M Live.

Resultatet visade att 240 av kvinnorna hade blivit diagnostiserade med njurcancer. De kvinnor som rapporterades ha ett högt intag av lykopen, jämfört med de som hade ett lägre intag, hade 39 procent lägre risk för att bli drabbade.

– Tomater och tomatbaserade produkter, vattenmelon, rosa grapefrukt, guava och papaya är frukter och grönsaker som är lykopen-rikt, säger Cathryn Bock, som ledde studien och är professor i onkologi.

Äter du mycket frukt?