Fredag 1 Jul
Stockholm

Ska du söka jobb? Då ska du undvika det här

Att välja rätt typsnitt kan vara viktigt.
1 av 12
Att välja rätt typsnitt kan vara viktigt. Foto: tumblr
Om du vill ha jobb...
2 av 12
Om du vill ha jobb... Foto: emojipedia
Och inte framstå som en...
3 av 12
Och inte framstå som en... Foto: emojipedia
Om man har jobb får man pengar....
4 av 12
Om man har jobb får man pengar.... Foto: emojipedia
Och du blir populär.
5 av 12
Och du blir populär. Foto: emojipedia
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

Det här tänker arbetsgivaren när hen ser vilket typsnitt du valt på ditt CV.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidningen Bloomberg Business bestämde sig för att ta hjälp av experter för att ta reda på den livsavgörande frågan: Vilket typsnitt ska jag använda mig av på mitt CV. Här är resultatet:

Times New Roman är som att ta på sig mjukisbyxor på intervjun...

Alla har en relation till Times New Roman. Den är en klassiker som du växt upp med och har en knepig relation till. Lite som ett syskon. Men vare sig du älskar eller hatar TNR ska du hålla den borta från ditt CV. Det är mer eller mindre som att berätta för arbetsgivaren att du inte lagt ner tid på att göra ett snyggt och spännande CV. Enligt Bloomberg Business är Times New Roman typsnittens motsvarighet till att ha mjukisbyxor på intervjun.

Bildkälla

Didot är snygg. Kanske för snygg.


Att experimentera och vara snygg är ju bra. Men risken är att du framstår som lite väl snofsig med ett typsnitt som Didot. Lite som att ha smoking på intervjun, enligt experterna.

Bildkälla

Comic Sans är jättebra (om du inte vill ha jobb)

Det här vet du ju. Det är inte ironiskt. Det är inte kul. Det är inte smart. Det är fult, oseriöst och det får dig i bästa fall att framstå som en dum hipster. Enligt experterna på Bloomberg Business ska du strunta i Comic Sans om du inte ska ansöka till en clownskola.

Bildkälla

Var inte ett svin. Skippa Courier

Vakna. Du är inte Jan Guillou. Det här får dig bara att se dryg ut. Dessutom är Courier inte speciellt snällt mot ögonen, vilket aldrig är en fördel om du verkligen vill att någon ska läsa ditt CV.

Bildkälla

Och glöm inte att du inte är en engelsk 1800-talspoet.

Vilket får oss att komma in på det här. Skippa alla överpretentiösa typsnitt som för tankarna till dagböcker från romantiken.

Bildkälla

Helvetica är proffsets val

Men här har du jackpoten! Helvetica är lätt att läsa, snyggt och har en proffsig feeling. Med andra ord bra om du vill ha jobbet.

Bildkälla

Georgia är ett bra alternativ till Times.

En annan bra font som får det att framstå som att du tänkt till lite är Georgia. Den liknar Times New Roman men är mer classy och ser lite annorlunda ut.

Bildkälla

Och Emojis... ja, vafan varför inte?

Varningsklockorna ringer här. Men vem vet? Din framtida arbetsgivare kanske tolkar din emojiansökan som att du är "på hugget", "i framkant" och "inne med kidsen". Om inte annat kan du slänga in lite emojis här och där för att visa att du inte är som alla andra, skriver Bloomberg Business. Men emojis kanske inte är det bästa om du ska söka sommarjobb i kassan på ICA...

Är typsnitt viktigt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.