Då är männen som mest otrogna

- 02/06/2015, 11:54
1 av 4

TT NYHETSBYRÅN

2 av 4

TT NYHETSBYRÅN

3 av 4

SVENSKA DAGBLADET / TT

4 av 4

SVENSKA DAGBLADET / TT

Människor som är beroende av sin partners på ett ekonomiskt plan är oftare otrogna än andra.

Chansen att en kvinna som är ekonomiskt beroende av sin partner kommer ha en affär med någon annan är 5 procent, rapporterar The Guardian. För en man i samma situation är risken, eller chansen, 15 procent, enligt en ny studie som publicerats i American Sociological Review.

LÄS MER: Man kom på sin tjej vara otrogen – älskaren sprang för livet helt naken

Åt motsatt håll är en ekonomiskt trygg partner otrogen mer sällan, upp till en viss nivå.

– Vi gillar inte orättvisor, och det är troligen något kring maskulinitet som betyder att män verkligen inte gillar det, säger Christin Munsch, från universitetet i Connecticut, som står bakom studien.

Bildkälla: TT Bild

Munsch studerade fenomenet i sex år, och i studien har hon använt data från åren 2001-2011. Totalt var 2 757 heterosexuella personer mellan 18-32 år som alla varit i samma förhållande i mer än ett år, enligt Guardian.

LÄS MER: 21 bilder som visar varför du absolut inte ska vara otrogen

Resultaten visar att ju mer pengar mannen tjänar i förhållande till kvinnan, desto mindre troligt är det att han kommer vara otrogen. Men, kruxet är att det endast gäller fram till mannens del av den totala inkomsten når 70 procent. Då ökar otrohetsrisken igen.

Bland kvinnor är det annorlunda. De är som minst benägna att vara otrogna när de tjänar in 100 procent av hushållets pengar.