1 av 4
- Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
2 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 4
- Foto: AP
4 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Så många amerikaner är överviktiga

Ny studie visar hur det ligger till.


Det här är en undersökning som inte får USA att framstå i en speciellt god dager. En studie vid Washington University School of Medicine visar nämligen, enligt Toledo Blade, att 70 procent av landets invånare är överviktiga eller lider av fetma. Mätningen är gjord mellan 2007 och 2012, och man har använts sig av data från en studie som involverade 15 208 personer.

Bild: TT

Då har man räknat på att personer med ett BMI mellan 25 och 29,9 är överviktiga och de med ett BMI över 30 lider av fetma.

Enligt Toledo Blade är det osannolikt att mängden drabbade skulle ha minskat sedan 2012. och det är ju inget vidare med tanke på att 40 procent av männen räknas som överviktiga och 35 procent lider av fetma. 75 procent av männen i USA är alltså överviktiga eller lider av fetma.

Bild: TT

För kvinnor är motsvarande siffror sammanlagt 67 procent, där nästa 37 procent lider av fetma och 30 procent räknas som överviktiga.

Toledo Blade skriver att en liknande studie för 20 år sedan visade att det då var 63 procent av amerikanerna som var överviktiga eller led av fetma – en tämligen dramatisk ökning som kan leda till ökad risk för hjärtsjukdomar och diabetes.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!