Fredag 16 Apr
Stockholm

13 BH-hacks för dig med små bröst

Be någon om hjälp med att hitta rätt storlek.
1 av 4
Be någon om hjälp med att hitta rätt storlek. Foto:
Kupan ska innehålla hela bröstet.
2 av 4
Kupan ska innehålla hela bröstet. Foto:
Du kan lätt sminka en urringning.
3 av 4
Du kan lätt sminka en urringning. Foto:
Även små bröst behöver stöd.
4 av 4
Även små bröst behöver stöd. Foto:

Bli bästa vän med din behå med de här tipsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

1. Be någon professionell hjälpa dig att hitta rätt storlek.

Cosmopolitan skriver att de rekommenderar att man kontrollerar sin behå-storlek en gång i halvåret. Kost, stress, hormoner och motion kan göra att din storlek ändras. Be någon som kan det här att hitta rätt.


Bildkälla

2. Så ska behån sitta.

Behån ska sitta stadigt och bekvämt runt kroppen. Byglarna ska ligga plant mot kroppen och innehålla hela bröstet. Kupan ska täcka bröstet och det ska inte finnas några inbuktningar i tyget. När du provar en behå ska du knäppa den yttersta hylsan, på så sätt kommer behån passa när den inte är lika stretchig längre, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

3. Leta efter en mindre storlek

Om du är ganska liten kan du behöva en mindre storlek än 75 och 70. Dessa storlekar finns inte alltid i vanliga butiker men det finns märken som har mindre storlekar, fortsätt leta, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

4. Materialet spelar roll

Vissa tyger sitter fastare runt kroppen än andra. Hårt spetstyg och broderade behåar sitter ofta tightare på kroppen medan syntetiska tyger sitter lösare, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

5. Använd push-up på rätt sätt.

Ofta har push-up behåar en kudde längst ned. Se till att lyfta upp bröstet och placera det på kudden. Om du bara tar på dig behån finns en risk att du bara placerar kudden på bröstet och då får inte kudden samma funktion, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

6. Gå upp en storlek.

Bröstet ska aldrig välla ut från kupan. När du köper en behå med vaddering kan du behöva gå upp en storlek, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

7. Så fixar du glapp mellan kupan och bröstet.

Antagligen beror det på att kupan är för liten eller att bandet är för stort. Om en behå är kraftigt vadderad måste du se till att den sitter åt ordentligt på sidorna så att inte kupan lutar ut från kroppen, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

8. Trött på push-up? Sminka en urringning.

Använd ett puder eller en bronzer som är något mörare än din hudton. Stryk sedan borsten från din urringning och upp mot bröstet, ungefär som att du ringar in bröstet. Avsluta sedan med ett skimmrande puder på bröstet för att skapa volym, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

9. Så slipper du band som trillar ner.

Behå-band ska sitta så pass tight att du bara kan få in två fingrar om du sträcker ut bandet. Försök också att hitta behåar med band som sitter närmare halsen om banden ofta trillar av, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

10. Du kan göra så alla behåar passar ditt brottarlinne.

Med ett gem kan du hur lätt som helst ändra ditt behå-band, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

11. Slipp märken efter behå-banden.

Om du får röda märken på huden efter ditt behå-band sitter de åt för hårt. Tänk på att stödet inte kommer från axelbanden. Det kommer från bandet runt kroppen och kuporna. Axelbanden finns bara till för att behån inte ska ramla ner, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

12. Små bröst behöver också stöd.

Forskning har visat att den minsta rörelse kan göra att elasticiteten i bröstvävnaden minskar. Så även om det är en stor fördel att kunna gå utan behå med små bröst kan det vara bra att inte hoppa omkring allt för mycket utan stöd, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

13. Använd sport-bh!

Igen, även små bröst behöver stöd. Forskning har visat att en bra sport-bh minskar bröstets rörelse med 53 procent, och den studien är gjord på kvinnor med A-kupa, skriver Cosmopolitan.


Bildkälla

Kommentera
Kopiera länk
Dela