Män som gör hushållssysslor har mer och bättre sex

Hjälp till mer hemma och dela upp sysslorna mellan dig och din partner. Du kommer absolut inte ångra dig – om du gillar sex det vill säga.


Varken män eller kvinnor blir väl särskilt upphetsade av att diska. Eller?

Forskare från ett universitet i Kanada, har nämligen upptäckt att män som hjälper till med vardagssysslorna har mycket bättre sex än andra.

1 338 heterosexuella par ingick i undersökningen där de fick sina sexliv och vanor granskade. Alla män fick besvara hur mycket de hjälpte till hemma, vilken typ av sysslor de utförde och om de hade problem med att göra saker som ansågs vara av den mer "omanliga" sorten.

Bildkälla TT

Efter ett år sammanställdes parens sexliv baserat på tillfredställelse och hur ofta de låg.

De män som helst undvek hushållsarbete hade klart sämre sex i jämförelse med de som hade en jämställd relation. Inte så förvånande var också kvinnorna i förhållandet mycket mer tillfredsställda när det kom till sexlivet. De var inte irriterade och trötta som de övriga.

"Män som gör sin del i hemmet, har större chans att uppleva en mer passionerad relation för bägge parter mellan lakanen." Säger Dr. Matt Johnson, en av författarna av studiens rapport, skriver Details.

/
par
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gör du mycket sysslor hemma?
Tack för din röst!