Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska du aldrig avsluta ett mess med punkt

- 09/12/2015, 10:57 -
Gör det inte.
1 av 4

Gör det inte.

Giphy

Folk kommer ogilla dig.
2 av 4

Folk kommer ogilla dig.

TT NYHETSBYRÅN

Utropstecken är bättre!
3 av 4

Utropstecken är bättre!

TT NYHETSBYRÅN

Värsta som finns?
4 av 4

Värsta som finns?

Vill du bli omtyckt och framstå som seriös? Då ska du skippa punkten i slutet av messet. Ny forskning visar nämligen att människor är kraftigt skeptiska till det.

Brukar du avsluta dina mess med en punkt? Då borde du sluta med det, för enligt forskare är det riktigt dåligt för den som vill bli omtyckt.

En studie som gjorts vid universitetet i Binghamton visar att punkt i slutet uppfattas som oärligt och hjärtlöst. Det skriver Washington Post.

Bildkälla

Med sms försvinner naturliga kommunikationssätt så som tonläge och kroppsspråk. Kvar att tolka finns bara bokstäver och andra tecken.

I studien fick 126 personer kika på meddelanden. Och majoriteten ansåg enligt Washington Post att mess som avslutades med punkt sågs som mindre ärliga. Däremot visade det sig att utropstecken på slutet sågt som mer ärligt än ett meddelande helt utan punk.

Grammatik och korrekt användning av tecken verkar alltså spela mindre roll ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Så nästa gång någon skriver så här, säg då till.


Använder du punkt i sms?